Naslovna Bratstva Frama Humac ima nove članove u bratstvu

Frama Humac ima nove članove u bratstvu

Dana 14. ožujka 2014. godine u našem bratstvu održan je obred primanja. Susret je započeo u 19h u prostorijama naše Frame, ali ne kao i obično. Naše bratstvo postalo je bogatije za 38 članova. Nakon poticajnih misli našeg duhovnog asistenta fra Nikole Rosančića, uslijedio je obred primanja u bratstvo uz snažno izgovoreno „Evo me.“

Nakon što su duhovni asistent i predsjednica primili u bratstvo nove članove, susret se nastavio uz predavanje našeg đakona fra Gorana Azinovića koji je održao predavanje vezano uz korizmu. Kratko nas je uveo u temu poklonivši nam ružu. Svi smo se ugodno iznenadili i zapitali se čemu ta ruža? Zašto ona? No, odgovor smo dobili kroz njegovo predavanje, uputivši nas kako nam stabljika te ruže predstavlja Krista ,a svaka latica neku nama dragu osobu. Uz dosta lijepih i poticajnih riječi, rekao nam je kako ne trebamo biti zabrinuti ako jedna latica otpadne, jer će tu ipak zauvijek ostati ono glavno sjeme, tj.Krist. Nakon njegovog predavanja zasjao je osmijeh na svakom licu, a ponegdje su se pojavile i suze, ali one kako mi to znamo reći „radosnice“.

Sretni smo i zahvalni Bogu što smo obogatili naše bratstvo s novim članovima i što smo ujedno još više i bolje izgradili svoju dušu unutarnjim mirom dobivši onu čvrstu i uvijek prisutnu „Ružu“ koja nam je vodilja na svakom putu. Još jednom od srca želimo čestitati našim primljenicima, te im poželjeti da ustrajno i hrabro svjedoče vjeru i ono svoje izgovoreno „Evo me“ kako bi u punini mogli živjeti evanđelje kako je to činio Sveti Franjo.
Mir  i dobro!

Gabriela Jelavić, Frama Humac

Također pročitajte