Naslovna Bratstva Frama Posuški Gradac: Dani dječjeg veselja

Frama Posuški Gradac: Dani dječjeg veselja

Frama Posuški Gradac je u petak 30. kolovoza i subotu 31. kolovoza organizirala Dane dječjeg veselja pod geslom „Dođite k meni, maleni“ u prostoru svoje župne crkve sv. Franje Asiškog. Projekt je tako nazvan jer su na njemu sudjelovala djeca od predškolske dobi do 5. razreda osnovne škole.

Dvodnevno druženje za oko 120 mališana počelo je u petak u 16 sati s prijavama, molitvom, pozdravima i kratkim pravilima te podjelom u grupe. Marljivi framaši pripremili su različite igre, pjesme, plesove kao i poslastice za okrjepu s ciljem da se djeca u bratskom zajedništvu, igri i veselju oproste od ljeta, a kratkim poučnim predavanjima i igrokazima framaši su se potrudili podsvijestiti djeci da je nova školska godina pred vratima te da je trebamo spremno dočekati.

Osim izrade plakata, skakanja u vrećama, „vodice na tronogice”, vrtoglavog nogometa i ostalih igara. Posebno je veliko oduševljenje djeci izazvala himna ovoga susreta „Hey, baby” te cjelokupna koreografija koju su osmislili framaši. Oba dana je uvodne i završne pozdrave upriličio duhovni asistent fra Ivan Landeka, koji je cijeli ovaj projekt uvjerljivo podržavao i pomagao ga učiniti uspješnim. Djeca su pokazala svoje oduševljenje ovim načinom druženja, u potpunosti sudjelujući u cijelom programu te pokazujući svoje vještine u crtanju, pjevanju, plesanju kao i u ostalim igrama.

Framaši se zahvaljuju roditeljima na upućenim pohvalama i čestitkama, a dječici na sudjelovanju. Zaista je bilo divno oba dana pjevati, raditi, igrati se, plesati s tom djecom. Nakon ovog iskustva jedno je sigurno, da nikada ne trebamo izgubiti dijete u sebi, to veselje, iskrenost, radost i osmijeh.

Zbog iznenađujuće velikog odaziva djece i oduševljenja roditelja, framaši uz Božju pomoć obećavaju nastavak ovog projekta već iduće godine s još raznolikijim sadržajem.

– Frama Posuški Gradac

[nggallery id=12]

Također pročitajte