Naslovna Bratstva Obred obećanja Frame Bukovica

Obred obećanja Frame Bukovica

Nakon dugog iščekivanja, došao je i taj dan, 25. 5. 2014., naša obećanja. Obred smo započeli u 18 sati s prigodnom predstavom „Ja sam s vama u sve dane“. Naravno prije samog početka obreda trema je imala udjela, ali kada je moć zajedništva počela djelovati sve je se činilo tako jednostavno i bili smo super.

10388501_704571969602685_1824340878_n

Nakon predstave slijedila je sv. Misa koju je predvodio fra Slaven Brekalo, a potpunom ugođaju su pridonijeli lijepi glasovi Frame Čerin, i na tome im od srca hvala. Sam obred obećanja je bio emotivan, i bili smo zahvalni što smo osjetili duh sv. Franje i na taj način produbili svoj framaški poziv. Uslijedile su čestitke drugih framaša i naših bližnjih, mi smo bili zasuti emocijama i naša radost je bila potpuna.

Bila je organizirana zakuska i slavlje u crkvenom dvorištu, a On se pobrinuo da vrijeme bude prikladno našim osjećajima i da u potpunosti možemo uživati. I zaista jesmo, u duhu zajedništva sa drugim framašima, plesali smo tradicionalne hercegovačke plesove uz prigodne pjesme. I tako sretni, raspjevani i razigrani završili smo svoj dan. Zahvaljujući framašima koji su se radovali s nama, ovaj dan će nam ostati u sjećanju kao jedan od najboljih dana u našim životima. I ovim putem obećavamo da ćemo i dalje u svojim životima nastaviti ‘voziti’ putem sv. Franje. I na kraju najviše hvala dragom Bogu što je baš nas pozvao.

Josipa Anić (Frama Bukovica)

Također pročitajte