Naslovna Bratstva Primanja i obećanja u Frami Kočerin i proslava 20 godina postojanja

Primanja i obećanja u Frami Kočerin i proslava 20 godina postojanja

U nedjelju, 13. rujna proslavili smo 20 godina postojanja Frame na Kočerinu, te smo uz ovu svečanost imali i Primanja i Obećanja u Framu. Iako u teškim uvijetima zbog situacije u kojoj se nalazimo, pazeći na mjere opreza naši framaši su proslavili ono što su zaslužili u najbolje mogućem načinu.

Program je započeo predavanjem fra Mire Šege, prvog duhovnog asistenta Frame Kočerin, ali i osnivača Frame na Kočerinu. Nakon fra Mirinih lijepih riječi svoje svjedočanstvo svjedočila nam je i jedna od predsjednica Frame Kočerin, Željka Topić. Nakon poučnih predavanja prvog duhovnog asistenta i bivše framašice, predsjednice uslijedila je Sveta Misa te obred Primanja i Obećanja. Svetu Misu predvodio je duhovni asistent Frame Hercegovina fra Marin Karačić. Misno slavlje svojim glasovima uveličao je zbor načinjen od sadašnjih i bivših framašica naše Frame. Geslo obreda glasilo je: ” Veseli navjestitelji Tvoga kraljevstva “. Fra Marin se u propovjedi osvrnuo na naše geslo i poručio nam da moramo biti svjesni toga što smo napisali u geslu i to živjeti biti veseli navjestitelji Njegovog kraljestva gdje god se našli.  Nakon Svete Mise i obreda u crkvi svečanost se nastavila ispred kočerinske crkve gdje je održan koncert duhovne glazbe. Na sceni, u podnožju prikaza najvećeg lika svetog Franje na svijetu, smjenjivali su se glazba, dramski program i svjedočanstva. Nakon pozdrava predsjednice Mije Galić, uslijedilo je prvo javno izvođenje pjesme Frame Kočerin, svojevrsne himne proslave, s nazivom Dođi i raduj se. Pjesmu je napisao Jozo Mikulic, te ju u suradnji s Jelenom Sesar uglazbio. Tijekom koncerta, koji je bio prenošen uživo na svim platformama RTV HB, nastupili su fra Luka Ćorić, Jelena Skoko, Leon Lasić, Drina Dodog, fra Marin Karačić, Frama Čerin i Frama Kočerin. Dramski komad pripremili su članovi sadašnje i bivše dramske sekcije Frame Kočerin. Svjedočanstva su pročitali Antonia Kvesić i David Udovičić. Voditelji programa su bili bivši framaši Iva Ljubić i Matej Vukoja. Na kraju koncerta zahvalu je izgovorio naš duhovni asistent fra Mario Knezović. Kraj koncerta obilježio je vatromet te pjesma Dođi i raduj se. Nakon koncerta uslijedila je zakuska te zabava framaša.

Trud naših animatora, našeg vijeća, ali i svih framaša te naših gostiju predavača, gostiju pjevača i mnogih drugih se isplatio. Svojim zalaganjem, predanošću, radom i trudom, omogućili smo da ova proslava ostane urezana u sjećanje svih prisutnih, a posebno sadašnjih i bivših framaša.

Za sami kraj tekstovi naše pjesme: ,, Hvala ti Kriste Isuse, što si nas skupio ovdje sve/ što si brata mi i sestru poslao/ Tu se tužan raduje, Tvoje pjesme su glasnije/ od svake nevolje i sve nevjere…” govore sve.

Bože, hvala Ti na ovom daru, hvala Ti na 20 godina postojanja Frame na Kočerinu.

Andrea Šakota, Frama Kočerin

Također pročitajte