Naslovna Bratstva HODOČAŠĆE FRAME I OFS-a MEĐUGORJE

HODOČAŠĆE FRAME I OFS-a MEĐUGORJE

 

Hvaljen Isus i Marija. U subotu 26. ožujka članovi Franjevačkog svjetovnog reda i Frame Međugorje su se uputili na jednodnevnu duhovnu obnovu u Sinj. Budući da u naše mjesto dolaze mnogi hodočasnici u posjet Kraljici Mira i mi smo odlučili biti hodočasnici te posjetiti jedno marijansko svetište, ono čudotvorne Gospe Sinjske čija povijest seže na početak 18. stoljeća.

Prvo mjesto koje smo posjetili u Sinju je franjevačka crkva u kojoj se čuva čudotvorna slika Gospe Sinjske. Tu nas je dočekao fra Antonio Mravak koji nam je u kratkim crtama opisao dugu povijest samoga svetišta i čudotvorne slike kojoj su vojnici pripisivali zasluge prilikom pobjede nad Turcima davne 1715. godine. Zatim smo u crkvi slavili svetu Euharistiju koji je predvodio fra Renato Galić. Nakon nje svatko je kratko zadržao u osobnoj molitve pred čudotvornom slikom te smo se uputili na sinjsku tvrđavu gdje smo imali križni put kojeg je predmolio fra Zvonimir Pavičić. Svakako treba spomenuti kako je s nama dan proveo i naš bivši framaš, Ivan Vasilj koji je trenutno u sjemeništu u Sinju.

Budući da smo se iscrpili penjanjem na tvrđavu svi smo s nestrpljenjem iščekivali zajednički ručak u jednom sinjskom restoranu. Nakon ručka smo se uputili prema muzeju sinjske alke gdje nas je dočekao kustos muzeja te nas proveo kroz njega. Na počeku smo pogledali kratki film te smo saznali mnoštvo zanimljivosti o alci i o njezinoj višestoljetnoj tradiciji.

Zatim smo imali slobodno vrijeme te priliku odmoriti se i prošetati se samim gradom. Na samom kraju ovoga sunčanoga dana su nas bratski dočekali framaši i članovi OFS-a iz Sinja. Oni su nam pripremili zakusku te nas ugostili u svojim prostorijama. Na tome im zahvaljujemo i očekujemo im uskoro uzvratiti.

Zahvaljujemo Gospodinu i njegovoj Majci na ovom ispunjenom danu u kojem smo se duhovno okrijepili te u zajedništvu proveli vrijeme. Mir vam i dobro.

Frama Međugorje

Također pročitajte