Naslovna Bratstva Frama Posuški Gradac u posjeti framašima iz Kreševa

Frama Posuški Gradac u posjeti framašima iz Kreševa

Projekt na nacionalnoj razini Frame BiH „Budi mi brat“, kojem je cilj međusobno upoznavanje bratstava, dobio je još jedan prekrasan nastavak. Naime, 29. i 30. ožujka framaši iz Kreševa, područnog bratstva Bosne Srebrene, su povodom obreda primanja i obećanja, kao posebne goste ugostili Framu Posuški Gradac iz hercegovačkog područnog bratstva. Kao što  je kod njih već dugogodišnja praksa da prilikom svečanih obreda primanja i obećanja ugoste neko bratstvo  na dvodnevno druženje i dijeljenje framaške radosti, ove godine su odlučili da to bude bratstvo iz Frame Hercegovina, i to Posuški Gradac. Pomalo iznenađeni, ali izuzetno počašćeni ovim pozivom u subotu, u rane jutarnje sate 30-ak framaša se uputilo prema Kreševu. Po samom dolasku, braća i sestre iz Kreševa su izrazili srdačnu dobrodošlicu, i to je bio početak jednog predivnog, radosnog druženja. Svi framaši su bili smješteni u obiteljima domaćina, ali su najveći dio svog vremena provodili zajedno u franjevačkom samostanu Kreševo.

Vrhunac ovog druženja bili su zajednički obredi primanja i obećanja Frama Kreševo, Kiseljak i Novi Šeher. Nakon toga je uslijedilo druženje uz pjesmu, ples i zakusku. S framašima domaćinima druženje je nastavljeno i u nedjelju, kada su framaši iz Posuškog Graca zahvalili domaćinima na gostoprimstvu pjevanjem na zajedničkom  misnom slavlju. Cijelo poslijepodne framaši iz Posuškog Graca i Kreševa proveli su u igri, druženju i razmjeni iskustava o svom franjevačkom pozivu.

Bilo je ovo uistinu jedno predivno iskustvo, sklapanje novih prijateljstava i življenje bratskog zajedništva na djelu. Jako smo počašćeni i zahvalni za ovu priliku boljeg upoznavanja naše braće framaša iz Kreševa, te početku jednog lijepog framaškog prijateljstva.

Ivana Begić (Frama Posuški Gradac)

Također pročitajte