Naslovna Bratstva Obred obećanja u Frami Šuica

Obred obećanja u Frami Šuica

Ove nedjelje, 30. ožujka, održan je najvažniji događaj u našem bratstvu, obred obećanja u Frami. Dvadeset framaša se još jednom odazvalo pozivu i produžilo svoje obećanje dano Kristu, a njih dvadeset pet po prvi put je obećalo da će vjerno služiti Kristu živeći njegovo Evanđelje u bratstvu.

Svetu Misu predvodio je fra Slaven Brekalo, naš područni duhovni asistent u koncelebraciji s još nekoliko svećenika, dok su svojom pjesmom naše slavlje uveličali framaši iz Drinovaca.

Geslo ovogodišnjih obećanja bilo je: „Kao djeca svjetlosti hodite“. Ono što je najviše očaralo našu večer bile su riječi i obećanje koje smo izgovarali pred Bogom i Crkvom.

Nakon misnog slavlja, druženje smo nastavili u Domu kulture, gdje su naši framaši pripremili domjenak i zabavni program. Sviralo se, pjevalo, smijalo, plesalo i pričalo, atmosfera je bila predivna.

Prvo zahvaljujemo Bogu što nam je dao taj dan, zahvaljujemo svećenicima, svim bratstvima koji su bili s nama i naravno našim framašima koji su nam pomogli u dočeku i brizi za naše goste.

 

Katarina Mioč (Frama Šuica)

Također pročitajte