Naslovna Bratstva Frama Seonica: Obred prvih obećanja

Frama Seonica: Obred prvih obećanja

Nakon vremena pripreme upoznavanja s Framom: životom u zajedništvu, razmatranja života svetog Franje, mladi iz župe Seonica postali su članovima velike franjevačke obitelji. Ovo je još jedan dokaz kako primjer jednostavnog života svetog Franje, prožet poniznošću, ljubavlju i zajedništvom stalno potiče mlade ljude.

“Potaknuti Božjom milošću” svoja prva obećanja dala su 32 framaša na svečanoj svetoj misi u nedjelju 20. listopada u crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije, koju je predvodio područni duhovni asistent fra Slaven Brekalo u koncelebraciji sa ostalim duhovnim asistentima.

Fra Slaven je u propovijedi naglasio važnost molitve. Bez obzira koliko nam je teško, pa čak i ponekad dosadno moliti, molitva je najvažnija za izgradnju povjerenja u Boga. Isto tako, jednako je važno naučiti osluškivati Božji glas. Želimo se zahvaliti framaša iz Tomislavgrada koji su svojim pjevanjem uveličali misno slavlje.

Nakon mise nastavili smo druženje uz zakusku, pjesmu i ples zajedno s framašima iz ostalih bratstava.

“Gospodine, daj mi pravu vjeru!” geslo je koje će nas uvijek podsjećati na naša prva obećanja. Svjesni težine riječi koje smo obećali Bogu, budimo ono što bi sveti Franjo želio – svjetlo svijeta i sol zemlje.  Mir i dobro!

Josipa Petrović (Frama Seonica)

Također pročitajte