Naslovna Bratstva Obred obećanja Frame Drinovci

Obred obećanja Frame Drinovci

Nedjelja, 10. studenoga 2013., dan kada su se u Frami Drinovci održalo obred Obećanja. Dvadeset framaša je prvi put dalo Obećanje da će kroz godinu dana svoju mladost posvetiti Kristu živeći Njegovo Evanđelje u bratstvu Franjevačke mladeži, a 29 framaša produžilo je svoja Obećanja.

Nakon što su se oglasila crkvena zvona, framaši su u procesiji uz molitvu Franjevačke mladeži ušli u crkvu i ispunili je svojom radošću i zajedništvom s drugim framašima iz Širokog Brijega, Šujice, Kočerina, Seonice, Humca, Ružića, Klobuka, Tihaljine, Čerina, Gorice-Sovića, Bukovice. Misno slavlje  predvodio je nekadašnji područni duhovni asistentframe fra Sretan Ćurčić, koji je sada kod nas na župi, u koncelebraciji sa još nekoliko svećenika: fra Nikola Spužević, fra Vinko Kurevija, fra Petar Drmić, fra Nikola Rosančić, fra Mate Logara, fra Goran Ćorluka i naš duhovni asistentfra Bože Milić. Još su bili prisutni fra Robert Jolić i fra Tihomir Bazina.

Fra Sretan je na temu našeg gesla „Ne boj se! Samo vjeruj!“ govorio kako se u životu ne treba bojati nego imati čvrstu vjeru, pri tome se najviše obraćao mladima. Svojom živahnom propovijedi nasmijao je sve ljude u crkvi. Misno slavlje svojim pjesmama uveličala je Frama Široki Brijeg. Nakon misnog slavlja framaši su se nastavili družiti uz zakusku, uz koju nije nedostajalo pjesme i plesa.

Na kraju veliki pozdrav područnom duhovnom asistentu fra Slavenu Brekalu koji nije mogao biti s nama! 

Iva Šimić (Frama Drinovci)

Također pročitajte