Naslovna Bratstva Obred obećanja u Frami Roško Polje

Obred obećanja u Frami Roško Polje

Potaknuti duhom našeg brata Franje, i ove godine bio je obred obećanja u našoj župi. Ujedinivši svoje snage, spremno smo prihvatili još jednu veliku odgovornost te smo skupa s našim duhovnim asistentom fra Jozom Radošom – Đokom, organizirali smo obred te doček ostale braće i sestara. Bilo je svega, pjesme, radosti, veselja, ali i umora, iscrpljenosti, tuge.

Prije početka samog obreda, mi framaši, u miru i tišini otišli smo zapaliti svijeće i pomoliti se kraj spomenika našeg pokojnog duhovnog asistenta fra Marka Jukića.

U koncelebraciji s još nekoliko svećenika, misno slavlje predvodio je područni duhovni asistent fra Slaven Brekalo, a Frama Široki Brijeg svojim glasovima je uveličala ovaj nama poseban dan.

Svoja prva obećanja dalo je 7 framaša, a njih 19 obećalo je da će kroz godinu dana svoju mladost posvetiti Kristu živeći Njegovo Evanđelje u bratstvu Franjevačke mladeži.

Nakon mise uslijedila je zakuska koja nije mogla proći bez pjesme i plesa skupa s ostalim framašima. Isprativši braću i sestre, dostojno smo proslavili svoj dan.

Geslom ”Ti si ruka što me vodi u sigurnost”  nastavit ćemo i dalje uporno grabiti svojim rukama ka Kraljevstvu Božjem.

Iva Gačić (Frama Roško Polje)

Također pročitajte