Naslovna Bratstva Primanja i obećanja Frame Tomislavgrad

Primanja i obećanja Frame Tomislavgrad

Za duvanjske framaše ova nedjelja, 3. studenog, bila je najsvečaniji i najradosniji dan u godini. To je dan kada su održana primanja i obećanja Frame Tomislavgrad, dan za koji su se framaši dugo i temeljito pripremali.

Sve je počelo oko 16 sati kada su se framaši okupili kako bi odradili posljednje pripreme za obred primanja i obećanja. Nakon pripremanja dvorane za slavlje, uslijedila je ispovijed kao glavna priprema za srce svakog framaša. Dok smo polako, već isplanirano ulazili u crkvu, pristizale su i gostujuće Frame sa svih strana, a važno je spomenuti i Framu Međugorje koja je naš obred uveličala prekrasnim pjevanjem i sviranjem. Prije početka mise, naš duhovni asistent imao je uvodnu riječ nakon koje je 50-ak novih framaša izreklo riječi: Mi, ovdje prisutni, molimo da budemo primljeni u bratstvo franjevačke mladeži… Tako je bratstvo obogaćeno novim entuzijastičnim licima.

Uslijedilo je i sveto misno slavlje koje je predvodio područni duhovni asistent, fra Slaven Brekalo. Njegova propovijed imala je snažnu poruku te je zasigurno dotakla srca mnogih. No, ipak ono dugo očekivano je uslijedilo nakon propovijedi, a to su obredi prvih obećanja i obnove obećanja. S osmijehom na licu, obećali smo življenje u duhu evanđelja i svetog Franje.

Na kraju ovog misnog slavlja, okupljenima su se obratili gvardijan fra Ante Pranjić te župnik fra Velimir Bagavac. Njihovim riječima i blagoslovom završeno je misno slavlje, a nakon njega framaši su pripremili zakusku.

Uz naš bend i mnogo pripremljene hrane zabavljalo se oko 500 uzvanika, među kojima članovi 15 Frama iz Hercegovine. Osmijesi s naših lica nisu silazili čak ni onda kada je večeri došao kraj…

Ivan Kurevija (Frama Tomislavgrad)

Također pročitajte