Naslovna Bratstva Što je novo kod humačkih framaša?

Što je novo kod humačkih framaša?

Sve je započela jedna misao, koja se brzinom svjetlosti pretvorila u ideju. Ideja se realizirala, i nastali su medijaši Frame Humac.  Jedan svećenik, jedan diktafon, i par glava raspoloženih za uloge novinara. Prva emisija se pisala sama. Tema nam je bila Frama, i 45 minuta emisije nam je bilo premalo, da kažemo sve što o Frami znamo, mislimo i volimo. Razgovarali smo s fra Slavenom Brekalom, s našom predsjednicom Gabrielom Jelavić, djecom, učenicama, studentima, profesorima, bakama….  Evanđelje smo tumačili, župne obavijesti čitali. Bili smo sve u jednom. Uz malo truda, kapljicu mašte, i zrno ljubavi prema onome što radimo, uspjeli smo u našem naumu.

Pripremajući emisiju, mnogo toga smo naučili. Naučili smo biti strpljivi, koristiti diktafon iz zemlje čuda, koliko je bitan crveni gumb, kako se postavljaju pitanja, kako se snima emisija. Naučili smo biti strpljivi i ustrajni, naučili smo da se trud isplati. Svakog utorka marljivo smo pisali, snimali, rezali, pjevali, plesali. Bilo je tu svega, i truda i negodovanja, i odgađanja. Ali znate svi kako to ide, kad nešto radiš srcem, sve prepreke se prijeđu.

Sve se to brzo odigralo, od same ideje do prve emisije. Naše “Vedro Srce” prvi puta je zakucalo u nedjelju oko 10 sati na 99,4 mHz. I nadamo se da će kucati jako, jako dugo.

Prvom emisijom probijen je led, već druga emisija koja će govoriti što je obred primanja, što to obećavamo, kako se odvijaju obredi, zašto su bitni… Naravno, to neće biti sve. Ostale zanimljivosti poslušajte već sljedeću nedjelju. Isto mjesto, isto vrijeme, druge teme, druge zanimljivosti.

Vjerska emisija “Vedro srce”, za vas isijava svjetlost i priča o horizontu framaša. Nedjelja, 10 sati, slušamo se?
A i vidimo već 17. studenog 2013., na našem obredu obećanja.

Lucija Madžar (Frama Humac)

Također pročitajte