Naslovna Bratstva Novi duhovni asistent u Frami Široki Birjeg

Novi duhovni asistent u Frami Široki Birjeg

Počela je nova framaška, kao i školska godina. U našem bratstvu su se dogodile i neke promjene. Naš dugogodišnji duhovni asistent, fra Augustin Čordaš, oprostio se od svoje službe nakon 6 godina rada, a naša Frama dobila je novog duhovnog asistenta. Njegovo je ime fra Franjo Ćorić.

Fra Franjo je rođen 1996. godine. Osnovnu i srednju školu završio je u Čitluku. Nakon srednje škole, odlučio je ući u postulaturu Hercegovačke franjevačke provincije. Godinu dana poslije ulazi u Novicijat i oblači franjevački habit. Nakon godine Novicijata odlazi u Zagreb, gdje upisuje bogoslovni fakultet.

Svoje doživotne zavjete polaže 12. rujna 2020. godine. Za svećenika je zaređen 29. lipnja 2022. godine, a svoju mladu misu proslavio je u Crkvi Krista Kralja u Čitluku, 24. srpnja iste godine.

Našem bivšem duhovnom, fra Augustinu, ovim putem još jednom zahvaljujemo na svemu što je za nas učinio kroz ovih 6 godina. Na velikom zajedništvu, ljubavi, podršci…

Fra Franji želimo svu sreću i Božji blagoslov u radu s našom Framom. Vjerujemo da ćemo lijepo surađivati i nastaviti graditi framaško zajedništvo te tako slijediti stope sv. Franje.

 

 

Frama Široki Brijeg

Također pročitajte