Naslovna Kolumne DJELOVANJE DONOSI PROMJENU

DJELOVANJE DONOSI PROMJENU

Već duži period, godinama, sam u nekom svom svijetu u kojem brujim sama sebi kako mi trebaju promjene u životu. Lista onoga što bi trebala promijeniti je jako jako dugačka. Od svog ponašanja do rada na samopouzdanju, od više molitve do manje vremena na mobitelu, od čitanja knjiga do ostavljanja društvenih mreža, od korisnog i produktivnog rada do odlaska od mlitavosti i lijenosti. Popis je dugačak, rekoh, pa ovo nije ni blizu onoga što već godinama imam u planu promijeniti.

Što se događa? Odugovlačenje! Konstantno vraćanje na isto. Nemam hrabrosti za promjenom. Ukalupljenost u rutinu, navike, već dobro poznati ritam i način života – zašto se sad mijenjati, dugo sam u ovome, dobro mi je, samo sam sad u periodu da mi sve smeta i da mislim da nešto sa mnom nije dobro.

Kad vidite da vam treba promjena – onda vam treba promjena. Nije nalet, prolazni osjećaj i misao – nego nešto što vam zaista treba. Još jedno puko trabunjanje o transformiranju života na bolje, o pokretanju i mijenjaju, o odlukama i čvrstom stajanju iza njih, o buđenju i obraćenju? Shvati kako god želiš, uzmi kako god želiš, pročitaj i zaboravi, stani već ovdje i pređi na neku drugu objavu – ili otiđi gledati savršene svjetove milijardu ljudi na kojekakvim društvenim mrežama. Tvoja volja. Sloboda djeteta Božjeg.

Završit ću s nečim kratkim i jasnim – Bogu ne trebaš gnjil, truo, lijen, mlitav, blatnjav. On te želi čista i pored toga sam te želi očistiti. Prva stvar u životu treba ti biti odlučiti da te on očisti. Eto! Zamisli. Ništa drugo nego Ga pustiti da te čisti i pročisti. Sve ti je do tebe. Dopustiti mu da računa na tebe kao svoga svjedoka u ovom svijetu ili nastaviti i dalje po svom, ko kakav junac?

Sretno s djelovanjem (promjenom)! Ne odugovlači. Započni danas. Odmah. Sad. Usudi se! Promjene se ne čekaju sjedeći na kauču, do promjena se dolazi djelovanjem!

Također pročitajte