Naslovna Bratstva Duhovna obnova Frame Bukovica

Duhovna obnova Frame Bukovica

 13330346_910897272353134_1216272351_n (1)

Duhovna obnova Frame Bukovica započela je 20.5. predavanjem fra Bože Milića, duhovnog asistenta Frame Drinovci. Fra Bože nas na svom predavanju poučio prihvaćanju samih sebe, savršenosti nas kao Božjih stvorenja koje je on stvorio upravo s namjerom da budemo takvi kakvi jesmo. Poručio nam je da je Bog skrio tako velike stvari na tako neočekivana mjesta, misleći na sitnice. Ne na velika djela, nego upravo sitnice koje nas čine onim sto jesmo.

Subotom je većina nas, vjerujem čak i svi, ostala oduševljena predavanjem fra Josipa Vlašića. Od samog početka, od trenutka kada nam je rekao naslov “Od Slučajnosti Do Čudesnosti” svi smo ostali oduševljeni. Objasnio nam je da vrijedimo samo onoliko koliko vrijedimo pred Bogom, ni manje ni više, da svatko od nas treba slijediti svoju viziju koju Bog upućuje samo nama. Poruka koju nam je uputio bila je tako jasna, i svi smo shvatili sto nam je činiti, a to je- slijediti Boga bez obzira na sve. Mnogo nas je mislilo da fra Sretan završnim predavanjem neće oduševiti kao prethodnici, koji su visoko postavili ljestvicu naših očekivanja. Ali to je naposljetku čovjek koji je odrastao ovdje i koji nas je na jedan tako jednostavan, prirodan i nadasve opušten način poučio zahvalnosti. Prema roditeljima, bližnjima, pa i prema sebi samima. Sat vremena pričao nam je o darovima koje nam Bog svaki dan daruje, o sitnicama, o stvarima koje nam se čine najmanje i najnebitnije, makar su upravo one te na kojima trebamo biti zahvalni Bogu. Svaki dar Boga, je razlog da mu zahvaljujemo do u beskonačnost.

Nakon njegova predavanja slijedila je misa i klanjanje, koji su u takvom opuštenom ritmu proletjeli možda čak i prebrzo, te je s njima naša duhovna obnova bila završena. Otišli smo s nadom u srcu, sa srećom i sa dosta prolivenih suza radosnica, jer upravo mi smo pozvani služiti i mi smo ti koji su dobili priliku zahvaliti Bogu svaki novi dan. Zar postoji veći razlog za radost od toga?

Stipe Čuić

Također pročitajte