Naslovna Bratstva Duhovna obnova Frame Međugorje

Duhovna obnova Frame Međugorje

12714095_550528228439269_141112133_n

Dana  5. veljače 2016. godine Frama Međugorje započela je duhovnu obnovu u duhovnom centru «Karmel sv. Ilije» na Buškom jezeru. Obnova je trajala do 7. veljače. Duhovnu obnovu vodio je duhovni asistent Frame Međugorje, fra Stanko Ćosić. Framaši su zajedno s duhovnim asistenom u centar stigli u petak 5. veljače u popodnevnim satima. Nakon smještaja po sobama i večere, uslijedila je večernja molitva. Framaši su u duhu zajedništva izrekli vlastite molitve i potrebe,  te se na taj način još više povezali međusobno i s Bogom. Nakon zajedničke molitve, framaši su se družili i opustili, te pogledali poučan film u dvorani za druženje.

 Drugi dan duhovne obnove započeo je doručkom te laganom i kratkom molitvom u meditacijskoj dvorani. Potom je uslijedilo predavanje duhovnog asistenta fra Stanka nadahnuto temama iz Biblije povezanim sa svakodnevnim životom. Framaši su također izrekli vlastita mišljenja i iskustva, obogaćujući tako jedni druge. Nakon predavanja i ručka, framaši su se kratkom šutnjom pripremili za Lectio divina, gdje su razmatrali i tumačili nedjeljna misna čitanja. Njih su imali priliku još jednom bolje čuti i shvatiti na misnom slavlju koje su slavili u kapelici sv. Terezije Avilske. Obogaćeni Božjom Riječi, framaši su se još malo opustili, te upoznali okolicu duhovnog centra u kojoj su zaista uživali. Večer su ispunili večerom, klanjanjem u meditacijskoj dvorani, te ponovnim druženjem, gledanjem filmova, raznim igrama…

Treći dan, ujedno i zadnji, započeli su jutarnjom molitvom i doručkom, te izlaganjem vlastitih dojmova o duhovnoj obnovi, koja je uistinu ostavila prelijep utisak i veliki dojam na sve članove, pa tako i na duhovnog asistenta Frame Međugorje. Potom je uslijedio odlazak kućama u Međugorje, kamo su se vratili obogaćeni dojmovima i novom iskrom zajedništva.

Zdravka Šego, Frama Međugorje

Također pročitajte