Naslovna Bratstva Duhovna obnova “Živite dostojno poziva kojim ste pozvani” – Frama Mostar

Duhovna obnova “Živite dostojno poziva kojim ste pozvani” – Frama Mostar

mo

Od 8. do 10. svibnja 2015. godine u Međugorju je održana duhovna obnova našeg bratstva. Cilj duhovne obnove je priprema za nadolazeća primanja i obećanja bratstva i produbljivanje smisla poziva kako bi se odvažno usudili reći Evo me.

U petak, u poslijepodnevnim satima, obnova je započela krunicom, sv. Misom i ispovijedi. Nakon toga, uputili smo se u dvorac gdje su se uz vrlo ljubazno gostoprimstvo, udobno smjestili.  Večer je bila predviđena za molitvu u obliku meditacije, a poslije toga imali smo priliku bolje se međusobno upoznati uz mnoštvo društvenih igara.

U subotu, nakon jutarnje molitve, duhovni asistent fra Antonio Šakota imao je predavanje na temu koja je ujedno i geslo duhovne obnove “Živite dostojno poziva kojim ste pozvani!” (Ef 4, 1). Naglasio je tri opasnosti za bratsvo: podjela, prisvajanje služba i iskrivljena naučavanja te pozvao na jedinstvo koje je ostvarivo ulaskom u novi život s Kristom. „Radujte se novim životima! Ne bojte se svjetla! Bojte se zamračenosti uma! Ne bojte se jedni drugih; bojte se samodostatnosti“, rekao je fra Antonio.

Poslije toga, uslijedilo je penjanje na Podbrdo gdje je svatko imao pola sata za promišljanje o sebi, svom odnosu s Bogom i svom pozivu. U popodnevnim satima, bio je rad po grupama kojem je tema bila samosvijest gdje smo produbljivali znanje o sebi te došli do zaključka da se druge može istinski voljeti tek kad upoznamo sebe. Večer je bila rezervirana za krunicu,  sv. Misu i klanjanje.

mo 2

U nedjelju, još prije izlaska sunca, krenuli smo na Križevac. Iako je put bio jako iscpran, svaki framaš s molitvom krunice uspio se popeti.  Duhovnu obnovu završili smo sv. Misom u Majčinom selu gdje smo održali i završni plenum u kojem smo iznijeli svoje dojmove o provedenom vikendu. Priprema za najvažniji dan, primanja i obećanja, nije mogla bolje početi. Nadamo se da će svi framaši hrabro prihvatiti svoj poziv, živeći Radosnu vijest po uzoru na sv. Franju.

Frama Mostar

mo 1

mo 3

mo 5

Također pročitajte