Naslovna Bratstva Fra Goran Ćorluka novi je duhovni asistent Frame Široki Brijeg

Fra Goran Ćorluka novi je duhovni asistent Frame Široki Brijeg

Fotografija 2

„Nema važnije zadaće u životu pojedinca negoli vlastita duhovna izgradnja.“ rekao je jednom prilikom blaženi Alojzije Stepinac. Duhovna izgradnja u svakom je slučaju sastavni dio života svakog čovjeka, posebno jednog framaša.

Na putu duhovne izgradnje u Frami veliku ulogu imaju duhovni asistenti. Nekoliko proteklih godina bilo je raznoliko i šaroliko vrijeme za našu Framu po pitanju duhovnih asistenata. Uvijek nasmijanog fra Željka koji je sad na službi u Americi, naslijedio je mladi fra Ivan Marić, a neposredno prije njih tu je dužnost vršio je fra Branimir Novokmet. No, da ne idemo predaleko u prošlost vratit ćemo se na našeg novog duhovnog asistenta. Tu ulogu na Framinoj pozornosti narednu godinu (nadamo se i više) igrat će fra Goran Ćorluka. Fra Goran Ćorluka rođen je 31. svibnja 1985. u Ljubuškom, župa Humac, od roditelja Ivana i Zore rođ. Sušac. Redovničko oblačenje imao je 15. srpnja 2003. na Humcu. Svečane (doživotne) zavjete u Hercegovačkoj franjevačkoj provinciji položio je 21. rujna 2008. u Bukovici, pred fra Ivanom Sesarom, provincijalom. Za đakona je zaređen 10. travnja 2010. u crkvi sv. Petra i Pavla u Mostaru. Mladu misu proslavio je u rodnoj župi 24. srpnja 2011. Već dug niz godina fra Goran hodi stopama našeg obiljenog siromaška iz Asiza. Budući da je fra Goran bio duhovni asistent našoj braći iz susjedne Frame Kočerin već je upoznat s Framom i njenim djelovanjem. Fra Gorana željno očekujemo i želimo mu mnogo strpljenja, radosti i kršćanske dobrote u djelovanju s nama. Nadamo se da ćemo zajedno nastaviti buditi pravi duh franjevačke radosti u svim srcima.

Ovim putem želimo zahvaliti i našem fra Ivanu. Puno je fra Ivan učinio za nas i našu Framu. Pokrenuo je zajedno s nama razne akcije od njih izdvajamo korizmenu akciju za pomoć siromašnima Po post na most, tribine za srednjoškolce naziva Usridu i još mnogo toga. Fra Ivan mnogo je učinio našem bratsvu i nadamo se da će ostati još uz nas, ako ne kao duhovni asistent onda kao veliki prijatelj našeg bratstva. Uz fra Ivana naučili smo mnogo o duhovnoj izgradnji, molitvi, a posebno predanosti i poštovanju. Želimo fra Ivanu puno sreće u daljnjem djelovanju. Neka ga Gospodin uvijek čuva i prati.

Fotografija 3

Ines Lasić, Frama Široki Brijeg

Također pročitajte