Naslovna Bratstva Frama Drinovci: “Dvanaest i pet”

Frama Drinovci: “Dvanaest i pet”

IMG-20150420-WA0071

Dramska sekcija naše frame, u nedjelju 19. travnja, održala je predstavu “Dvanaest i pet”. Predstava je odigrana pred prepunom školskom dvoranom u Drinovcima s početkom u 20h.

Predstava “Dvanaest i pet” govori o promašenim životima što starih što mladih ljudi, te o obraćenju i povratku poslovnog čovjeka svojoj obitelji. Podsjeća nas na to da za neke važne stvari u životu može biti prekasno i nećemo ih imati vremena popraviti ili uopće učiniti. Ovaj je čovjek ipak bio hrabar i uspio. Predstava je izrazito poučnog i poticajnog karaktera; preko životnih drama i likova poučava nas gdje ne smijemo griješiti te nas potiče da idemo jedinim ispravnim putem, putem radosti ljubavi i nesebičnosti. Tužni i tmurni ugođaj koji se proteže kroz cijelu predstavu na kraju se ipak pretvara u nešto radosno; pojavljuje se svjetlo na kraju tunela.

IMG-20150420-WA0068

Po završetku predstave publika je dugim i snažnim pljeskom nagradila glumce i izvedbu. Ovom prilikom želimo zahvaliti kapelanu naše župe fra Sretanu Čurčiću koji nam je izašao u susret i ponudio nam ovu predstavu te našem duhovnom asistentu fra Boži Miliću koji nam je svojim savjetima iz probe u probu pomogao da predstava bude izvedena na jedan ovako lijep i kvalitetan način.

Antonio Leventić, Frama Drinovci

Također pročitajte