Naslovna BratstvaFrama Gradnići Frama Gradnići organizirala Večer pjesme i proze u sklopu Didakovih dana

Frama Gradnići organizirala Večer pjesme i proze u sklopu Didakovih dana

Ove godine po prvi put smo dobili priliku da kao Frama organiziramo jednu večer u sklopu manifestacije 15. DIDAKOVI DANI 2018.
18. listopada, u lijepom ambijentu stare crkve u Gradnićima održana je večer poetsko-glazbenih i literarnih izvedbi. U ovom dijelu programa svoje recitatorske talente, vještinu pisanja literarnih radova i glazbeno umijeće pokazali su učenici s područja općine Čitluk.

Prisutnima u staroj crkvi dobrodošlicu na početku sinoćnjeg programa poželio je fra Nikola Rosančić, župnik župe Gradnići, koji je izrazio zadovoljstvo zbog činjenice da mladi sudjeluju u programu Didakovih dana i posebno naglasio prosvjetiteljski rad fra Didaka Buntića i njegovo zalaganje za opismenjavanje ljudi u Hercegovini.

Fra Didak Buntić uistinu je inspiracija mnogima. Pokazali su to sinoć i učenici recitirajući, izvodeći glazbene točke i čitajući literarne radove, za što ih je publika nagradila zasluženim pljeskom na večeri poetsko-glazbenih i literarnih izvedbi za koju se nadamo da će postati tradicionalna.

 

Frama Gradnići

Također pročitajte