Naslovna Bratstva Frama Kongora: Obred primanja i obećanja

Frama Kongora: Obred primanja i obećanja

U subotu, 15. lipnja 2013. godine, u našoj župnoj crkvi Presvetoga Srca Isusova u Kongori održan je obred primanja i obećanja, sve pod geslom: ”Bacamo mreže na Tvoju riječ”.

Četrdeset četvero mladih svoju je mladost odlučilo posvetiti Kristu, od toga njih šesnaest primljeno je u Framu, dvadeset dvoje je obnovilo svoja obećanja, a šestero dalo svoja prva obećanja.

Sveta misa je započela u 18 sati, a predvodio ju je fra Josip Vlašić, duhovni asistent Frame u Hercegovini, uz koncelebraciju još nekoliko svećenika.

Cijela svečanost je odisala nekim mirom, blagošću, moglo se doslovno osjetiti da je On s nama tu. Kad gledaš tolika mlada srca i onaj tren kad shvatiš da su svi tu s istim ciljem, tek tada vidiš koliko je sve zapravo veliko. Nedostaje mi epiteta da opišem sve to šarenilo osjećaja, jednostavno to treba doživjeti. A kako bi cijeli doživljaj bio potpun pobrinula se glazbena sekcija Frame Tomislavgrad koja je svojom glazbenom pratnjom doprinijela dodatnom ugođaju, te im se ovim putem zahvaljujemo na predivnom pjevanju.

Naše slavlje su uzveličale i Frama Tomislavgrad, Frama Bukavica, Frama Šujica, Frama Seonica, Frama Roško Polje, Frama Posušje, Frama Ružići, Frama Humac, Frama Međugorje, Frama Mostar. Ako sam koga zaboravila spomenuti, ovim putem im se ispričavam.

Nakon svete mise, slavlje se nastavilo u prostorima župnog dvorišta, uz zakusku, dobru glazbu, te naravno, framaška druženja. Ponosno se vijorila i naša zastava s najdražim natpisom Frama Kongora, a sigurno nas je i sv. Franjo odnekud zadovoljno promatrao.

Jedno veliko hvala svima, a posebno dragom Bogu na ovom prekrasnom daru. Bio je ovo predivan vikend, obilježen ushićenošću mladih na putu ka Kristu i predvođenih sv. Franjom.

Preuzeto s: mandino-selo.com

Jela Matić

Također pročitajte