Naslovna Bratstva Frama Mostar organizirala žive jaslice

Frama Mostar organizirala žive jaslice

 GLUMCI

Badnjak u Mostaru i ove godine proslavljen je na poseban način. Naime, već tradicionalno po 4. put priredili smo žive jaslice, prekrasan prikaz Isusovog rođenja i prvih trenutaka života.
Baš kao što je i serafski otac, sv.Franjo uprizorio prve žive jaslice 1223. kako bi „svetkovinu nad svetkovinama“ potresao radošću tako su i mladi framaši ovim projektom htjeli posjetiteljima dočarati bit Božića, mir kojeg donosi skromni Isusov dolazak.

ŠTALICA
Sam program započeo je u 19:15 h kada su naši glumci izveli odličnu polusatnu predstavu, vjerno prikazavši rođenje Spasitelja.Kako bi Božićni ugođaj bio potpun, FS Fra Bernardin Smoljan, svojom je pjesmom sve nazočne vratio nekoliko stoljeća unazad. Za to vrijeme, posjetitelji su mogli kušati razne poslastice i ogrijati se uz kuhano vino. I najmlađi su posebno uživali u svojim darovima, koji su s posebnom radošću za njih bili pripremljeni.
Jedan od najčešćih komentara, izvikivanih između osmijeha i zagrljaja, bio je :”Ovo je prvi put ove godine da osjećam Božić.”

A vi? Jeste li već pošli u naručje najdražima u pokušaju da im približite Božić kroz svoju ljubav?

ZAJEDNIČKA

Marija Čuljak (Frama Mostar)

Također pročitajte