Naslovna Bratstva Frama Posuški Gradac sudjelovala na humanitarnoj priredbi u Kreševu

Frama Posuški Gradac sudjelovala na humanitarnoj priredbi u Kreševu

a1

U nedjelju, 3. travnja 2016.god. Frama Kreševo organizirala je humanitarnu akciju pod nazivom “Milosrđe mi je milo, a ne zlo” isti su pozvali Framu Posuški Gradac da svojom  izvedbom odigraju predstavu “Zaboravljeni Bog”, odnosno da svojim igrokazom uveličaju ovu humanitarnu akciju.  Akcija je organizirana za obitelj Lučić iz Kreševa čija su dva člana teško bolesna, kojim  je nužno potrebna financijska pomoć za liječenje. S  radošću smo se odazvali pozivu.

Naša Frama je već prije dvije godine bila u posjeti Frami Kreševu kada su nas njhovi framaši ugostili u svojim domovima.

U ranim jutarnjim satima  nas 10-tak  mladih se okupilo ispred župne crkve na Gracu i krenulo na put u Kreševo. Nakon što smo stigli u Kreševo uslijedila je srdačna dobrodošlica njihovih framaša, a nakon kratkog upoznavanja i družena svi skupa smo otišli na misno slavlje, koje je predvodio gvardijan župe Kreševo fra Mijo Rajič.

Nakon svete mise druženje i sklapanje novih prijateljstava se nastavilo sve do navečer.

U 19 sati, u prostorijama HKD „Napredak“ je započela priredba, ugodno nas je iznenadio veliki broj gledatelja. Prvi je nastupio bend frame Kreševo sa dvije predivno otpjevane pjesme, a zatim smo nastupili mi  sa predstavom humorističnog karaktera. Popraćena ovacijama i pljeskom priredba je završila kada su mali framaši iz Kreševa uz našu pomoć otpjevali pjesmu ” Mi želimo uzdići Isusa”.

Druženje se nastavilo uz pjesmu, ples i domjenak, nakon priredbe, sve do kasnih sati, dok nismo morali krenuti natrag u Hercegovinu.

Ovim putem želimo zahvaliti Frami Kreševo na pozivu,  lijepom dočeku, te ukazati na dobre odnose i uzajamno surađivanje ova dva bratstva.

a3

12919629_869274319884928_4556099664218984808_n

a2

Frama Posuški Gradac

Također pročitajte