Naslovna Bratstva Frama Široki Brijeg – duhovna obnova za prvoobećanike!

Frama Široki Brijeg – duhovna obnova za prvoobećanike!

12022404_561822640633479_856036646569179033_o
Subota 26. rujna. Za neke samo običan dan. No, to se ni u najmanju ruku ne odnosi na one koji po prvi put daju obećanja u našem bratstvu. Inače, toga lijepog i sunčanog jutra naši prvoobećanici, zajedno s našim novim duhovnim asistentom fra Ivanom, krenuli su na duhovnu obnovu u Međugorje.

Kad smo došli ispred crkve prvo smo se okupili ispred Gospina kipa i otpjevali Joj pjesmu. Zatim, u šutnji i molitvi, svatko za sebe, krenuli smo na Podbrdo. Naše neumorne noge vodile su do Majke. Na postajama smo razmatrali žalosna i radosna otajstva krunice. Kada smo došli pred našu Majku, Blaženu Djevicu Mariju, svi smo joj tiho izrekli naše molitve, želje i misli i u njezine ruke predali nas i naše živote. Nakon par poticajnih riječi, prvoobećanici su dobili papire na kojima se nalazio tekst koji će izreći na svoj najvažniji dan u Frami, na dan svojih prvih obećanja. Nad njim su meditirali i razmišljali neko vrijeme, svatko za sebe, u tišini i miru, a potom smo se svi zajedno spustili do crkve sv. Jakova. Stiglo je vrijeme i za pauzu, jer nakon duhovne slijedi tjelesna obnova. Slobodno vrijeme iskoristili smo za ručak. U 16 h našli smo se ponovno ispred crkve gdje smo nastavili s programom šireći framašku radost. Nakon pjesme i plesa otišli smo do Uskrslog Krista gdje su prvoobećanici dobili ispit savjesti. Imali su priliku ispitat sebe jesu li dostojni i spremni dati obećanja? Je li to ono što oni žele i mogu živjeti, odazvati se na svaki poziv dobra…? U 17 h bila je krunica, a neki su to vrijeme iskoristili i za ispovijed. Zazvonilo je zvono i za početak sv. Mise koju je, na radost svih nas, predvodio naš bivši predsjednik, fra Marin Karačić.

Zaista je bilo lijepo. I tako smo se, pomalo umorni, ali duhom odmorni, vratili na naš Brijeg zahvalni Bogu na ovako lijepom danu i iskustvu.

Kristina Šušak, Frama Široki Brijeg

 

Također pročitajte