Naslovna BratstvaFrama Ružići Ljetno kino Frame Ružići

Ljetno kino Frame Ružići

Dana 5. i 6. srpnja u našoj župnoj dvorani je održana manifestacija “Druga strana framaškog dana” pri čemu je upriličeno ljetno kino za naše najmlađe. Sudjelovati su mogli svi u dobi od 4 do 14 godina te smo na taj način uspjeli privući veći broj djece točnije njih 70. Kroz razne igre, predstave, i animirane dječje filmove o životu svetaca djeca su mogla naučiti puno toga, prvenstveno o sv. Franji. Po izrazu njihovih lica vidjeli smo iskrenu sreću koja je ispunila srce svakog framaša. Radionica je bila podijeljena na tri dijela, kreativni, edukativni i zabavni dio, a sudjelovalo je više od 70 djece.

U kreativnom dijelu radionice djeca su imala priliku pokazati svoje talente, te kroz crtanje nacrtati sv. Franju. U edukativnom dijelu djeca su kroz razne igre zajedno s framašima učili o sv. Franji. Ono što se djeci posebno svidjelo je zabavni dio. Uistinu su uživali igrajući se igara kao što je ‘glazbena stolica’, ‘čovječe ne ljuti se’, ‘popravite kuću moju’ te kvizovima o sv. Franji…

Osmijeh se nije skidao s njihova lica cijelog vremena. Djeca su nas oduševila svojom kreativnosti, talentom, timskim radom i radosnim duhom tako da smo i mi kao framaši mogli od njih dosta toga naučiti, isto tako su nas vratili u naše ‘mlade dane’te nas podsjetili na radost dječjeg srca i duha. Mješavina naše franjevačke radosti i dječjeg osmjeha olakšava sve stvari pa pri tom nije bilo teško ni paziti na 70 malih anđela.
Ni mi u frami se nismo nadali takvom odazivu i uspjehu, unatoč svim organizacijskim preprekama koje nisu bile nimalo lake uspjeli smo ostvarit svoj cilj i provest naš projekt do kraja. Vjerujemo da je sveti Franjo na nas gledao vesela i ispunjena srca negdje na nebu u vječnoj slavi Božjoj. Nadamo se da ćemo uspjeti ostvariti što više ovakvih projekata.

Također pročitajte