Naslovna Bratstva Obred primanja obećanja Frame Drinovci “Ja sam te sakrio u zaštitu svoje ruke”

Obred primanja obećanja Frame Drinovci “Ja sam te sakrio u zaštitu svoje ruke”

Drinovci, 09.11.2014. - Obred primanja i obećanja

U nedjelju 9. studenog 2014. godine u župnoj crkvi u Drinovcima upriličeni su obredi primanja i obećanja Frame Drinovci. Svečano misno slavlje koje je predvodio fra Slaven Brekalo, područni duhovni asistent Frame Hercegovina, započelo je u 18 sati ulaskom framaša, sa svijećama, u crkvu.

Fra Slaven je na početku propovijedi objasnio židovski običaj vezan za ženidbu, svjetiljke i djevice. Zatim je taj običaj prenio na današnji život, na život framaša. Dakle, framaši moraju biti oni koji će osvjetljavati put drugima do Gospodina, koji će biti svjetlo u Frami i u župi. Moraju k Bogu dovesti one koji su daleko od Njega. Ako netko u Frami radi kako ne treba, drugi su ga dužni bratski i evanđeoski ukoriti, biti mu svjetlo. Framaši ne smiju biti kao one lude djevice koje su htjele živjeti na tuđi račun, ne smiju samo čekati da netko drugi učini sve za njih. Moraju se aktivno uključiti u rad Frame da bi njima i svima ostalima bilo bolje, a ne očekivati da to učini vijeće, animatori ili sekcije.

Drinovci, 09.11.2014. - Obred primanja i obe?anja

Pa tako, kada dajemo Frami i Frama daje nama. Čak što više, Frama će nam dati puno više nego smo mi njoj dali. I ako dođe do nekih neugodnih situacija, ako župljani budu komentirali rad Frame, to ne smije biti katastrofa već poticaj za još bolji rad. No prije svega, da ne bismo samo prošli kroz Framu, a da Frama ne uđe u nas, moramo u Boga izmoliti poticaj, da nam pošalje Duha koji će nas voditi, istaknuo je fra Slaven Brekalo u svojoj propovijedi.

U naše bratstvo primljeno je 16 framaša, 29 ih je obnovilo svoja obećanja, a 24 framaša je pristupilo oltaru i po prvi put obećalo živjeti Evanđelje i odazvati se na svaki poziv dobra.

Misno slavlje pjevanjem su dodatno uveličali članovi glazbene sekcije Frame Ružći, a tu su bili još i framaši iz Frama: Humac, Međugorje, Gorica – Sovići, Tihaljina, Široki Brijeg, Tomislavgrad, Bukovica, Šujica, Seonica, Kočerin, Vitina, Klobuk, Mostar, Posušje, Posuški Gradac, Gradnići, Čitluk, Kongora.

Na kraju misnog slavlja, duhovni asistent naše frame, fra Bože Milić, zahvalio se svim gostima iz drugih Frama i svećenicima koji su došli uveličati ovo slavlje, a poseban pozdrav uputio ie fra Slavenu Brekalu, predmolitelju ovog misnog slavlja. Nakon blagoslova druženje framaša nastavljeno je u školskoj dvorani uz prigodnu zakusku, ples, pjesmu i veselje.

Iva Šimić(Frama Drinovci)

Također pročitajte