Naslovna Bratstva Održan drugi zajednički susret Frama Drinovci, Gorica-Sovići, Ružići i Tihaljina

Održan drugi zajednički susret Frama Drinovci, Gorica-Sovići, Ružići i Tihaljina

Susret Frama

U subotu 16. svibnja 2015. godine u Drinovcima je održan zajednički susret Frama općine Grude, pod geslom „Sa sv. Franjom hodaj i otkrit ćeš…“

SFOG – Susret Frama općine Grude održan je već drugi put, a sudjelovali su framaši iz Frama Drinovci, Gorica – Sovići, Ružićii Tihaljina. Skupina od nekoliko framaša iz svake Frame bila je organizator ovog hvale vrijednog događaja. Na susretu su bili prisutni i članovi Franjevačkog svjetovnog reda Drinovci i Gorica-Sovići.

Program je službeno počeo sa svečanom sv. Misom u župnoj crkvi u Drinovcima, a sv. Misu je predvodio fra Željko Barbarić.

Susret Frama

Misno slavlje dodatno su pjevanjem uveličali framaši iz ove četiri Frame. Nakon sv. Mise uslijedilo je obraćenje domaćina uz pozdrave, te najava programa cjelodnevnog druženja. Zatim je uslijedilo fotografiranje framaša, nakon kojeg je  zanimljivo i poučno predavanje, na temu “Sa sv.Franjom hodaj i otkrit ćeš…”, održala Anđelka Oreč, nacionalna predsjednica Frame BiH. Anđelka je na početku svog predavanja uputila pozdrave u ime područnog vijeća Frame Hercegovina, nacionalnog vijeća Frame BiH, kao i u svoje osobno ime, te čestitala na organizaciji ovog drugog zajedničkog susreta Frama s područja općine Grude.

Organiziran je i rad po grupama na neku određenu temu. Jedna grupa framaša upriličila je duhovitu predstavu, dok je druga grupa imala zadatak napraviti spot na jednu framašku pjesmu. Spot je napravljen na pjesmu „Pozdrav prijatelju“.

U zabavno – rekreativnom programu framaši su se okušali u nekoliko zabavnih igara. U kasnim popodnevnim satima, zajedno sa fra Božom Milićem, zahvalili su se dragom Bogu na ovom danu i ovom događaju, te primili Božji blagoslov nakon čega je uslijedio odlazak kućama.

Bilo je smijeha, veselja, zabave, radosti, ništa nam nije nedostajalo nego vremena. Iako smo se razišli kasno navečer, taj dan nam je doista prošao prebrzo. Jako smo zadovoljni i ispunjeni što smo uspjeli ovakvo nešto već drugi put organizirati, poručili su organizatori ovog događaja.

Susret Frama

Susret Frama

Susret Frama

Susret Frama

Susret Frama

Susret Frama

Susret Frama

Također pročitajte