Naslovna Bratstva Primanja i obećanja u Frami Posušje

Primanja i obećanja u Frami Posušje

U nedjelju, 30. rujna pod večernjom misom u 18:00 sati u našoj župi proslavljeni su Obredi primanja i obećanja za članove Frame pod geslom: „Složni budite, istu ljubav njegujte.“(Fil 2,2).

Vođeni ovim geslom, najvažniji dan u framaškoj godini, prošao je veoma svečano u velikom broju naših framaša.

Liturgijsko slavlje počelo je svečanom procesijom u kojoj su sudjelovali oni koji će dati svoja prva obećanja. Euharistijsko slavlje predslavio je novi područni duhovni asistent fra Marin Karačić. Fra Marin nam je u svojoj nadahnutoj propovijedi približio ulogu franjevačke mladeži – Frame u današnjem vremenu i detaljno razložio značenje navedenog gesla. Pozivajući se na nedjeljno evanđelje, propovjednik je, između ostalog, upozorio na najveći ranu franjevaštva – zavist te pri tom ponudio onaj lijek koji je naglašavao Serafski otac Franjo – dar poniznosti i istinskog bratstva.

Nakon propovijedi slijedio je obred primanja i obećanja. Pod obredom primanja u franjevačku mladež primljeno je 62 framaša. Nakon toga slijedio je obred obećanja te je prva obećanja dalo 72 framaša, a ostali su obnovili svoja obećanja na godinu dana.

Veliko hvala Frami Široki Brijeg koja nam je svojim pjevanjem pomogla upotpuniti ovu svečanost.

Poslije svete mise organizirana je zakuska za sve framaše, gdje su prisutni, uz hranu, piće, pjesmu i druženje nastavili svoje slavlje.

Tekst preuzet sa stranice Frama Posušje

Također pročitajte