Naslovna BratstvaFrama Široki Brijeg Primanja i obećanja u Frami Široki Brijeg

Primanja i obećanja u Frami Široki Brijeg

Pošalji me, Gospodine,
kamo god hoćeš
jer kamo me ti pošalješ,
siguran sam
da ćeš mi
– ma u kakvoj neprilici bio –
ti pomoći
da tvoje poslanje ispunim.
Amen.

-Franjo Saleški

Hvaljen Isus i Marija, vjerujemo da znate kako smo mi u nedjelju 6. listopada, samo 2 dana nakon spomendana našeg serafskog oca svetog Franje proslavili Primanja i Obećanja. Uz ogromnu Božju pomoć i milost te predivno vrijeme framaši sa Širokog rekli su svoje „Evo me!“ i još jednom obnovili svoju krsnu milost. Svečanu svetu misu u 18 h predslavio je duhovni asistent frame Hercegovina fra Marin Karačić u koncelebraciji s našim duhovnim asistentom fra Augustinom Čordašom, te još par svećenika.

Počeli smo formirati kolonu u krilu majke 20 minuta prije mise, a kad je zazvonilo posljednje zvono s naše ljepotice polako smo počeli ulaziti pjevajući himnu koja je nastala povodom 25 godina naše frame. Ovogodišnji prvoobećanici prinijeli su Gospodinu taue na kojima su bili upisani citati koji su ostavili trag u njihovom duhovnom rastu i životu.

„I oni pođoše za Njim“ geslo je PiO-a, ali i 25. godišnjice naše frame. Baš kao i apostoli u evanđelju ostavili smo svoje mreže pune grijeha, nesigurnosti i nevjere te pošli za njim. Pošli za Kristom patnikom, za Jaganjcem Božjim koji nas uporno nosi putovima života i oprašta nam sve naše nevolje. Fra Marin se u svojoj propovijedi dotaknuo i naših anđela čuvara koji nisu samo mali debeljuškasti dječačići nego snažni i hrabri zaštitnici koji su s nama tu u svakom trenutku, pa i u onom teškom. Podsjetio nas je da ih nikad ne zaboravljamo i da im se uvijek molimo.

Slavlje se kasnije nastavilo u našoj školskoj dvorani, gdje je bila spremljena zakuska za frame koje su nam došle uveličati slavlje, također želimo se zahvaliti i frami Posušje koja je svojim pjevanjem najposebniji dan učinila još posebnijim.

I na koncu veliko hvala Gospodinu na drugoj obitelji, na iskazanoj milosti i strpljivosti te na neizmjernoj ljubavi!

Mir i dobro! <3

Također pročitajte