Naslovna Bratstva Škola animatora Frame Ružići

Škola animatora Frame Ružići

Ovoga petka 09. travnja, naša Frama posvetila se formaciji animatora. Animator je onaj koji oduševljava, nastojeći kroz kreativni rad i proširivanje vlastitog znanja, bratstvu donijeti drugačiju i prije svega, poučnu tematiku na susrete. Stoga su animatori ključni stupovi Frame, ali stupovi koji ne mogu opstati bez pomoći Odozgor. U tom ozračju, započeli smo s našim programom. Nakon zajedničke molitve, framašice Ana Mikulić i Ana Ćutuk približile su nam zadaće koje jedan animator ima, stavke koje su bitne pri sastavljanju i realizaciji susreta, sve ono što su, kao i Ana Miloš, voditeljica formacije, naučile na područnom seminaru za animatore. Ana Miloš nam je na inovativan način iznijela ono na što se psiholog Mario Brkić osvrnuo u svom predavanju na seminaru i kroz svoje vlastito iskustvo probudila nam je pitanje o motivaciji pri vođenju te nam također dala do znanja da nikada nećemo u potpunosti zainteresirati sve prisutne. Matea Zorić govorila nam je o “Tipologiji framaša na susretima”.

Pridružilo nam se i cijelo područno vijeće Frame Hercegovina i Iva Lasić, područna voditeljica formacije, nastojala nam je još više probuditi žar za animatorstvom. Znakovita rečenica koju nam je naglasila je: “Animator je crtač početnih i završnih koraka. ” i ostale, duboko urezane; “On nema tipku za gašenje. Prvi je koji dolazi, zadnji koji odlazi. Ima otvorene ruke i podmetnuta leđa. Jedna je polovina ako ne crpi snagu iz Euharistije(…)”. Ivi i cijelom područnom vijeću veoma smo zahvalni. Nakon toga imali smo radionice na kojima smo smislili naše iduće susrete.

Nas 15, na malom ružićkom brijegu, sunčanog dana i još, usudim se reći, 15 sunčanijih lica jer imamo priliku biti na korist velikoj zajednici framaša, imamo priliku dati sebe za druge. “Ne samo sebi živjeti, nego i drugima biti na korist.” I mislim da smo bar dijelom opravdali geslo: “Evo ja šaljem pred tobom glasnika svojega da ti put pred tobom pripravi”.( Mt 11,10). Dijelom smo postali glasnici Velikoga Kralja. I imamo još prostora za napredak. Malenim koracima, kroz vlastitu formaciju i nadasve žar. Jer animator je onaj koji oduševljava. Ne dimi, nego kako fra Marin veli, izgara.

Frama Ružići

Također pročitajte