Naslovna Bratstva Škola za animatore Frame Mostar

Škola za animatore Frame Mostar

Proteklog vikenda, od 17.-19 studenog, na Bogodolu, održan je seminar za animatore pod geslom ” Idi, pa i ti čini tako.” Lk 10, 37  Na seminaru je sudjelovalo 28 naših animatora.

Seminar se odvijao u nekoliko dijelova. Prvu večer seminara uljepšala je naša framašica/animatorica Ana-Marija Marijanović koja je svjedočila o svom pozivu na framaštvo i na animatorstvo te obogatila sve nas mnogim savjetima i poticajnim riječima.

Sljedećeg dana imali smo priliku čuti predavanje našeg duhovnog asistenta koji nam je, na nama jednostavan i razumljiv način, predstavio 4 glavna načela socijalnog nauka Crkve. Nakon predavanja, koje je izazvalo pregršt pozitivnih reakcija svih animatora, imali smo priliku razmišljati o tome sat vremana u tišini.

Koncem razgovora duhovnog asistenta i animatora uslijedile su radionice kojima je cilj bio poboljšati rad animatora uz zanimljive zaključke i dramske izvedbe. Navečer je područna voditeljica formacije, Monika Brzica, održala predavanje o važnosti i ulozi animatora u bratstvu te podijelila svoja iskustva koja je doživjela tijekom svog framaškog života.
Večer je završena molitvom, zabavom i druženjem.

Posljednji dan seminara započeli smo molitvom nakon koje smo imali priliku čuti motivacijsko predavanje našeg framaša, Marija Rajiča. Predavanje nas je naučilo da ne smijemo odustajati i da trebamo biti uporni ako želimo uspjeti u životu jer sve ovisi o nama samima. Dan se nastavio razgovorom mentora i animatora. Seminar je završen vrlo emotivnim plenumom i lijepim riječima svih animatora. Ostaje nam samo da sve naučeno prenesemo na cijelo naše bratstvo i primijenimo u svojim životima.
Hvala svima koji su sudjelovali na ovom seminaru i koji su omogućili da ovaj seminar bude održan.

http://frama-mostar.ba/

 

Također pročitajte