Naslovna Naslovna ODRŽANA OLIMPIJADA ZNANJA FRAME HERCEGOVINA

ODRŽANA OLIMPIJADA ZNANJA FRAME HERCEGOVINA

U petak, 10. veljače 2023. godine u Mostaru je održana Olimpijada znanje Frame Hercegovina. Nastavak je to natjecanja koje je počelo tako što su mjesna bratstva u svojim krugovima održala kviz znanja, čiji su pobjednici osvojili nagradno putovanje/hodočašće u Asiz, na mjesta koja su obilježila život sv. Franje. Framaška olimpijada se održava svake dvije godine u organizaciji područnog vijeća Frame Hercegovina. Materijal za pripremanje ovogodišnjeg natjecanja je bila skripta „Asiški hodočasnik“. No, kroz Olimpijadu framašima se pružila prilika za još jednu nagradu, a to su dva dodatna mjesta za putovanje u Asiz, koje će osvojiti samo pobjednička Frama.

Iz svakog mjesnog bratstva koje se natjecalo, sudjelovalo  je  po dvoje framaša. Područno vijeće pripremilo je test koji se sastojao od dva kruga. U prvom krugu sudjelovalo je 14 mjesnih bratstava iz Hercegovine, i to:  Čitluk, Čerin, Drinovci, Gorica-Sovići, Gradnići, Humac, Kočerin, Mostar, Međugorje, Posušje, Posuški Gradac, Ružići, Seonica i Široki Brijeg. Nastavak natjecanja, odnosno drugi krug, izborilo je sedam Frama. Uspješni su bili: Čerin, Posušje, Humac, Kočerin, Ružići, Široki Brijeg i Posuški Gradac. U prvom krugu  framaši su radili odvojeno, bez mogućnosti dogovaranja oko odgovora na pitanja sa ostatkom svoje ekipe. Nakon toga je slijedio drugi drug u kojemu su framaši do odgovora na pitanja dolazili zajedničkim radom. Najuspješnije bratstvo je na koncu bila Frama Čerin, čiji su predstavnici osvojili dva dodatna mjesta za put u Asiz! Framaši iz Ružića su osvojili drugo, a Posušja treće mjesto.

U ime područnog vijeća Frame Hercegovina čestitamo i zahvaljujemo svim sudionicima, a posebno onima koji su zahvaljujući prikazanom znanju osvojili vrijedne nagrade!

Matea Ostojić, područna tajnica

 

Također pročitajte