Naslovna Bratstva Akcija “Potpolje 2015” – Frama Čitluk

Akcija “Potpolje 2015” – Frama Čitluk

čit 7

Prije dvadesetak dana, mi framaši Frame Čitluk, djelujući u duhu sv. Franje ljubitelja i zaštitnika prirode, pokrenuli smo akciju “Potpolje 2015”. Cilj ove akcije je bio dokazati sebi, a pokazati drugima, prije svega našim roditeljima, profesorima, vršnjacima, kako mi nismo “bumerang-generacija”, od koje neće biti ništa, nego da ćemo upravo mi biti kreatori bolje budućnosti u ovoj zemlji u kojoj se na svakom koraku mogu čuti rečenice: “Ništa se ne isplati raditi”, “Bolje kruh u hladu, nego dva na suncu”…

čit 4
Zahvaljujući našim sugrađanima koji su nam pomogli u pripremi zemlje, zasadili smo oko 300 kilograma krumpira, 20 kilograma crvenog luka, a još su zasađeni: mrkva, grašak, tikvice i tikve. Osim roditelja koji imaju prvenstvo otkupa naših eko-proizvoda, javilo se još dvoje ljudi koji žele sve otkupiti. Pa eto, nek’ netko kaže da se ne isplati raditi. S rezultatima ćemo se javiti na završetku ove akcije.
U budućnosti planiramo izgradnju i uređenje biciklističko-pješačke staze oko čitlučkog polja, koja će biti prikladna za bicikliranje kao i za šetnju u prirodi, po uzoru na sv. Franju koji je volio Boga iznad svega, ali je isto tako njegovao izuzetnu ljubav prema prirodi i svemu stvorenom.

čit 5

čit 6

čit 3

 

Također pročitajte