Naslovna Bratstva Frama Ružići u posjeti framašima iz Šubićevca u Šibeniku

Frama Ružići u posjeti framašima iz Šubićevca u Šibeniku

ru 10

U petak, 1. svibnja framaši iz Ružića posjetili su Šibenik i ovom prilikom bili gosti framaša iz Frame Šubićevac. Oko 9 sati stigli smo u Šibenik, gdje su nas dočekali framaši Frame Šubićevac i duhovni asistent fra Lazar Perica. Nakon međusobnog upoznavanja framaša, uslijedilo je predstavljanje i upoznavanje Frama. 

Na duhovit i zabavan način, Josipa Slavica, predsjednica Frame Šubićevac predstavila je njihovu Framu, a Monika Brzica, predsjednica Frame Ružići predstavila je ružićku Framu.
Predsjednice su svim framašima poručile da je ovo početak jednog predivnog i radosnog druženja i lijepog framaškog prijateljstva, te su razmijenile prigodne poklone kao uspomenu na ovo druženje i zahvalnost.

ru 2


Cijeli program održan je u crkvi i samostanu sv. Ante Padovanskog. U velikoj dvorani samostana protekao je dio programa u kojem je bilo druženje framaša, a u crkvi sv. Ante imali smo molitvu za koju se pobrinuo fra Lazar. Gvardijan i župnik župe Šubićevac, fra Božo Morić, pozdravio je sve prisutne, te našim framašima uputio riječi dobrodošlice u osobno ime i u ime samostana, i zaželio lijepo i ugodno druženje kod domaćih framaša i u samom gradu Šibeniku.
Nakon ručka koji je bio u prostorijama samostana krenuli smo u obilazak Šibenika u kojem smo uistinu mogli vidjeti sve ljepote i cijelu tradiciju ovog grada. Uslijedilo je slobodno vrijeme koje je najviše proteklo u zajedničkom veselju, fotografiranju framaša i razgledavanju svih ljepota Šibenika. Prošli smo kroz ulice starog dijela grada Kalelarga, posjetili tvrđavu sv. Ivana, katedralu sv. Jakova, spomen park Šubićevac, crkva sv. Franje, botanički vrt, plaža Banj, Dolac…

ru 8


U popodnevnim satima krenuli smo u Split gdje smo imali slobodno vrijeme za razgledavanje, a navečer je uslijedio put prema Hercegovini.
Cijelo ovo vrijeme framaši iz Ružića i Šubićevca proveli su u igrama, druženju, plesu, pjesama kao i razmjeni iskustava o svom franjevačkom pozivu. Najviše ljubav prema Frami, sv. Franji i Bogu je ono što nas je okupilo na druženju ove dvije Frame. Uistinu, ovo je bilo jedno predivno iskustvo, sklapanje novih prijateljstava i življenje bratskog zajedništva. Ovim putem još jednom se zahvaljujemo framašima Frame Šubićevac i fra Lazaru na gostoprimstvu i predivnom druženju.

ru 4

ru 7

Također pročitajte