Naslovna Bratstva Badnjak u Frami Široki Brijeg

Badnjak u Frami Široki Brijeg

15750248_1086068734835986_1592390864_n

Badnjak u našoj Frami prepun je događanja. Većina framaša Badnjak je započela zornicom. To je dovoljan dokaz koliko je sve ono što je uslijedilo bilo odlično. Dan stvarno mora biti odličan kada se započinje Svetom misom. Zornicu je vodio naš duhovni asistent fra Goran Ćorluka, a misno slavlje svojim animiranjem uveličali su članovi glazbene i čitačke sekcije naše Frame. Nakon euharistijskog slavlja uputili smo se u Framsku gdje je uslijedilo “Očajavanje”, po dobrom starom običaju. Naime, svakog jutra nakon mise zornice naši framaši su odlazili u tu prostoriju, pili čaj, malo se družili, veselili i pjevali. Na sami Badnjak svake godine nas očekuje super izdanje “Očajavanja” na kojem kitimo bor, od milja zvan BORIVOJ.

Nakon što smo popili čaj, družili se i pjevali, okitili smo našeg borivoja. Dok su neki ostali u framskoj, neki su u međuvremenu otišli kući, pa ponovno na Brijeg jer smo imali probu za pjevanje na mostu. Nakon probe, fotografirali smo se ispred naše kamene ljepotice, a onda se preko Grabovine zaputili na most. Na mostu je već bilo ljudi. Rasporedili smo se u krug i počeli pjevati svima dobro poznate božićne pjesme kao što su “Zvončići”, “Poslan bi anđel Gabrijel”, “Veselje ti navješćujem” itd.

Ljudi su nam se pridruživali, a posebno otvoreni za veselje bili su mališani. Druženje na mostu potrajalo je do 13 sati, kada smo se svi već polako umorni uputili svojim domovima.

Ipak, naš dan tu nije završio. Iako smo otišli kući, članovi naše medijske sekcije pripremali su se za svoje tradicionalno izdanje svoje emisije na Badnjak koja je trajala tri sata. Kroz razne pjesme, igrokaze, tekstove, božićne pjesme i javljanja uživo, naši medijaši su se potrudili preko radiovalova Širokog Brijega prenijeti radost rođenja malenog Spasitelja.

Kao što to oni kažu, emisija na Badnjak je kruna cjelogodišnjeg rada medijske sekcije. Svaki član sekcije sudjeluje u toj emisiji. Program emisije započeo je u 17, a završio se nešto malo iza 20 sati. Prostorije radija bile su prepune naših medijaša koji su u veseloj atmosferi čekali na svoj red za čitanje teksta, pjesme i sl.

15820365_1086068144836045_262062283_n

U brojnim tekstovima moglo se čuti mnogo zanimljivih činjenica, a sve je, naravno, bilo u božićnom duhu. Naši intervjuirani gosti bili su fra Goran Ćorluka, profesorica psihologije Monika Bošnjak, voditelj dramske sekcije Marijan Šušak, te par starih framašica koje su bile članice medijske sekcije. Posebno je zanimljiv bio igrokaz, koji je na humorističan način dočarao stvarnu bit Božića. Naše trosatno druženje sa slušateljima radija Široki Brijeg završilo se pjesmom koju su otpjevali naši medijaši.

Zahvaljujemo Bogu i svetom Franji na našoj emisiji i drago nam je što imamo tu mogućnost da i preko radija pridonosimo širenju Radosne vijesti, a također hvala im na svim drugim događajima koje smo imali u proteklih godinu dana.

15820189_1086069571502569_1266712675_n

-Frama Široki Brijeg

Također pročitajte