Naslovna Bratstva Ružićki framaši razveselili najmlađe priredbom i poklonima

Ružićki framaši razveselili najmlađe priredbom i poklonima

unnamed

Ružićki framaši organizirali su priredbu i darivanje djece poklonima za one najmlađe. Crkva sv. Ivana Krstitelja u Ružićima bila je puna djece i njihovih roditelja koji su s nestrpljenjem čekali dolazak sv. Nikole. Na početku programa, župnik fra Tomislav Jelić uputio je pozdrave svim nazočnima, te udijelio blagoslov djeci i roditeljima, a nakon toga dramska sekcija Frame Ružići odigrala je kratku predstavu.

Predstava je prikazala vrijeme dok je Nikola bio biskup koji je pomagao svojim župljanima. Jedne godine susreo je tri djevojke koje su bile siromašne, a njihov otac ih je odlučio prodat roblju. Tijekom večeri Nikola je poslao tri vreće zlatnika u njihove čizme i tako ih spasio od roblja.

Nakon predstave uslijedio je dolazak sv. Nikole u pratnji anđela koji je pričao s djecom i darivao ih prigodnim poklonima.. Uz osmjeh i radost na licu, začuo bi se i plač djece koja su bila prestrašena krampusom koji je prošao kroz crkvu. Framaši su podijelili oko 150 poklona ove godine. Ovim putem framaši se zahvaljuju svim roditeljima djece i donatorima (Violeta Grude, TP Drinovci, Agrokor i Mališić) koji su pomogli prilikom organizacije ove već tradicionalne priredbe.

unnamed-1

unnamed-2

Frama Ružići

Također pročitajte