Naslovna Bratstva “Božić za povjerovati” – Frama Ružići

“Božić za povjerovati” – Frama Ružići

unnamed-2

U petak je u kinodvorani u Grudama održana Božićna priredba ružićkih framaša, odnosno članova dramske sekcije Frame Ružići pod nazivom „Božić za povjerovati“.

Na početku programa uslijedili su pozdravi i zahvale svima onima koji su pomogli u realizaciji ove priredbe, a nakon toga na pozornici su nastupili članovi Frame koji su odigrali navedenu predstavu.

Predstava je prikazala najvažnije Biblijske događaje vezane za Isusovo začeće i rođenje. Tijekom predstave bila su dva voditelja, od kojih je jedan vjerovao, a drugi nije. Kroz razne scene i prikaze iz Biblijskog događaja jedan voditelj je uvjeravao drugoga u cijelu i stvarnu istinu ovog događaja. Pitanje koje se stalno protezalo kroz igrokaz bilo je „Vjeruješ li“? Nakon svake scene to pitanje Marija je postavljala voditelju koji nije vjerovao. Ipak, na posljednjoj sceni glumci su ga uspjeli uvjeriti te je i on povjerovao u Božić i Isusovo rođenje.

Svaka scena bila je okončana pjesmom malog župnog zbora „Kristova ruža“.

unnamed

Događaj je bio humanitarnog karaktera. Prihod od prodaje ulaznica ići će na račun humanitarne udruge fra Mladen Hrkać, koja se brine o osobama koji moraju na liječenje u Zagreb te im osigurava smještaj i prehranu (za članove obitelji) kao i pomoć oko dokumentacije vezane za bolničko liječenje.

Na koncu predstave svi glumci, članovi malog zbora i članovi Frame otpjevali su nekoliko prigodnih pjesama. Trud framaša koji su se proteklih mjeseci pripremali za ovaj događaj se isplatio, a publika ih je ispratila dugotrajnim pljeskom.

unnamed-1

unnamed-4

unnamed-5

unnamed-3

Monika Brzica, Frama Ružići

Također pročitajte