Naslovna Bratstva Duhovna obnova Frame Gradnići

23. rujna 2016. godine održana je duhovna obnova Frame Gradnići. Cilj te duhovne obnove bio je što bolje upoznavanje framaša međusobno, kao i upoznavanje sa novim duhovnim asistentom, fra Nikolom Rosančićem.

Program je započeo večerom i kratkim upoznavanjem sa Patrikom i Nancy. Potom smo se uputili na mjesto Gospinog ukazanja Podbrdo, gdje smo moleći krunicu započeli svoje duhovno trodnevlje. Subotnji program započeli smo upoznavanjem sa ukrajinskim vojnicima koji su također došli u Međugorje primiti Božju milost i zaštitu od Gospe na svom teškom životnom putu. Naši framaši lijepo su se družili s njima i smatrali su ih kao svoju osobnu zaštitu u dvorcu. Poslijepodne smo imali razgovor sa našim duhovnim asistentom o Frami, našim očekivanjima što nam Frama može dat i kako joj mi to možemo uzvratiti. Poslije razgovora imali smo svjedočenje Nancy o svom životnom putu i svemu što joj se dogodilo u njemu. Takvo svjedočanstvo nama framašima poručuje da ako ostanemo uz Boga nikad nećemo zalutati, da će nas naše molitve uvijek držati na pravom putu. Uvečer smo se zaputili na krunicu i svetu Misu. Dan je završio klanjanjem Presvetom oltarskom sakramentu u crkvi sv. Jakova. Nedjeljno jutro započeli smo molitvom, te smo vrijeme prije svete Mise iskoristili za pjesmu i druženje s vojnicima. Puni blagoslova otišli smo na svetu Misu.

Duhovna obnova završila je zajedničkim ručkom s djecom iz Majčinog sela, koja su došla upoznati nas Framu kao zajednicu. Ručak su nam pripremili članovi zajednice Cenacolo. Duhovno osnaženi i obogaćeni novim poznanstvima, prijateljstvima i iskustvima, framaši su se uputili svojim kućama, čuvajući u sebi Božiji blagoslov.

Martina Zubac

Također pročitajte