Naslovna Bratstva Druženje framaša iz Gradnića i Ružića

Druženje framaša iz Gradnića i Ružića

Iako smo kilometražom poprilično udaljene frame, za uspješno druženje potrebna je samo dobra volja i vrijedni framaši.

Cilj druženja je bio bolje međusobno upoznavanje naših frama. Za početak smo se mi ponudili frami Ružići kao domaćini i organizatori druženja. Framaši iz Ružića su u naše malo selo došli u nedjelju u 14 sati. Najprije smo ih proveli kroz muzej, najstariji vinski podrum u Brotnju i kroz najstariju crkvu u Hercegovini i objasnili im povijest nastanka crkvice. Nakon toga je slijedila igra upoznavanja koju je pripremila frama Ružići.

Nakon što smo se bolje upoznali, krenuli smo na Put križa koji kreće od maslinskog vrta kod župne crkve, ide kroz selo i vodi do fratarske njive koja se nalazi u šumi. Tu njivu smo odabrali kao glavnu destinaciju našeg druženja gdje smo proveli ostatak dana. Nekoliko framaša je pravilo roštilj, a ostali su se zabavljali igrajući nogometa, odbojke, graničara i rebe-rebe rečke nakon čega smo imali puno ranjenih framaša.

Nakon roštilja i zabave zaputili smo se u staru crkvu gdje je njihov duhovni asistent fra Tomo imao kratku duhovnu obnovu za nas. Uz pjesmu i molitvu smo završili naš susret i nadamo se da će ovo druženje između naše dvije frame postati tradicija.

FRAMA GRADNIĆI

Također pročitajte