Naslovna Bratstva Duhovni kapitul u Posuškom Gracu

Duhovni kapitul u Posuškom Gracu

IMG_6463

U subotu 18.srpnja framaši iz Posuškog Graca održali su svoj ovogodišnji Duhovni kapitul. Baš poput sv.Franje odlučili su se povući malo u prirodu, te u zajedništvu sa svojom braćom i sestrama slaviti Boga pjesmom, plesom, druženjem i molitvom.

Okupljanje je bilo u 10h, a za cijelu organizaciju pobrinule su se vijećnice Frame P.Gradac, zajedno sa svojim duh.asistentom fra Ivanom Landekom.

Nakon okupljanja, molitve i dobrodošlice uslijedio je glavni dio duhovnog kapitula –slavljenje svete mise u prirodi. Misu je predvodio duh.asistent fra Ivan Landeka, koji je u propovijedi napomenuo kako Isus ne dolazi u olujama i velikim vihorima, već ga trebamo tražiti u malim povjetarcima. Nakom svete mise uslijedio je ručak.

Poslije zaedničkog blagovanja, uslijedilo je kratko predavanje na temu „Mladi i Božja providnost“, koje je održala Anđelka Oreč, naša bivša framašica.

Cjelodnevni program je nastavljen uz različite igre; nogomet, odbojku, ples s voćem te smijeh i zabavu.

Ni previsoke temperature toga dana nisu pokolebale framaše u želji da se zajednički, šireći framašku radost, oproste od protekle godine.

Ivana Grubišić, Frama Posuški Gradac

IMG_6383

IMG_6396

IMG_6449

IMG_6805

IMG_6941

Također pročitajte