Naslovna BratstvaFrama Mostar Frama Mostar održala obred Primanja i Obećanja te ujedno proslavila svoj 20. rođendan

Frama Mostar održala obred Primanja i Obećanja te ujedno proslavila svoj 20. rođendan

U nedjelju, 19. svibnja 2019. godine, Franjevačka mladež Mostara (Frama) održala je obred Primanja i Obećanja te ujedno proslavila svoj 20. rođendan.

Kako bi ovu dvadesetu godinu djelovanja Frame Mostar dostojno proslavili pobrinuli su se sami framaši, a u prvom redu duhovni asistent fra Robert Kavelj, trenutno mjesno vjeće i odbor za organizaciju proslave. Program je započeo već u 14:00h, kada je izvedena predstava „ EUdicija „ koju su osmislili i izveli članovi dramske sekcije Frame Mostar. Potom je uslijedilo predavanje fra Ivana Tomića, bogoslova iz Zagreba i urednika portala Fra3.net. Nakon kratke pauze, domaći framaši i gosti imali su priliku uživati u izvedbi duhovne glazbe zbora koji čine bivši i sadašnji framaši mostarske frame.

Za ovogodišnje geslo Primanja i Obećanja odabran je citat iz Otkrivenja „ Evo, sve činim novo! “ , svetu Misu i obred predvodio je područni duhovni asistent fra Marin Karačić, a svojim pjevanjem obred je uljepšala glazbena sekcija frame Posušje. Izvedena je i himna ovogodišnje proslave, „Evo, sve činim novo!“, za tekst je zaslužna mostarska framašica Elena Lončar, glazbu je pisao Đuro Ravenšćak, a za aranžman se pobrinuo Josip Vukoja. Ostatak večeri proveden je uz pjesmu i ples, a za dobru atmosferu pobrinuo se bend „Adria“.

Veliko hvala svim framama koje su s nama proslavile ovaj jubilej, sponzorima koji su financijski potpomogli ovaj događaj, svim bivšim duhovnim asistentima i framašima bratstva koji su bili njegov dio u proteklih 20 godina, bez kojih ne bi bilo ni povoda ovoj proslavi. Posebice hvala svim sadašnjim framašima, vijeću i duhovnom asistentu što nastavljaju graditi ovo bratstvo za buduće naraštaje.

Mir i dobro!

Frama Mostar

Također pročitajte