Naslovna Bratstva Frama Mostar s predstavom Eudicija u Zagrebu

Frama Mostar s predstavom Eudicija u Zagrebu

 

Dramska sekcija Frame Mostar ove godine pripremala je predstavu “Eudicija” uz pomoć profesionalnog glumca, koji djeluje u Hrvatskom narodnom kazalištu, Roberta Pehara te dramaturga Dragana Komadine. Nakon mnogo truda, izdvojenog slobodnog vremena, znoja i suza, ali samo od smijeha, naša komedija je ugledala svjetlo dana te je premijerno izvedena 4. srpnja 2018. godine pred prepunim HNK. Publika je bila oduševljena, smijeh se orio i zavukao u svaki kutak i nošeni tim elanom, postali smo uloge koje smo prikazivali i bolje nego što smo očekivali. Tražila se i stolica više tako da imamo u planu izvesti i pokoju reprizu.

Potaknuti dobrim komentarima mostarske publike, odlučili smo se predstavu izvesti i na daskama zagrebačkog Kino foruma (Studentski dom Stjepan Radić). Uputili smo se rano ujutro 15. studenoga prema Zagrebu, a predstavu smo izveli u 18:00 sati. Iako umorni od dugog puta, uspjeli smo naći snage i koncentrirati se na naše uloge i predstavu izvesti najbolje moguće. Bilo je lijepo nastupati u velikom gradu i uživati u njegovim ljepotama, ali nema boljeg od domaćeg terena i naše publike.

Bez naših prijatelja, framaša iz Dubrave, ništa od ovoga ne bi bilo moguće zato im se iz sveg srca zahvaljujemo na svemu što su učinili za nas i na njihovom gostoprimstvu. Nadamo se da ovo nije jedino gostovanje i radujemo se što se naš trud, zalaganje i franjevački duh primjeti i itekako isplati.

Frama Mostar

Također pročitajte