Naslovna BratstvaFrama Široki Brijeg Izlet Frame Široki Brijeg u Masnu Luku

Izlet Frame Široki Brijeg u Masnu Luku

Hvaljen Isus i Marija!

Framaška godina polako je došla do svoga kraja. Godina je uistinu bila ispunjena obiljem Božjeg blagoslova i nebrojenim milostima koje smo primili. Na svemu tome odlučili smo zahvaliti Gospodinu na jednom izletu gdje ćemo se opustiti, odmoriti i predati srce Gospodinu i zahvaliti mu na svemu što nam je darovao.

Tako je u subotu nas 60ak zajedno s duhovnim asistentom krenulo na izlet u Masnu Luku. Vrućina u autobusu malo nas je uspavala, ali po izlasku iz njega odmah smo prodisali punim plućima u tom predivnom hercegovačkom biseru.

Kad smo došli malo smo odmorili i došli sebi od putovanja i pripremili se za svetu Misu koju je predvodio naš duhovni asistent fra Augustin Čordaš. Svetom Misom i klanjanjem pred Presvetim zahvalili smo Gospodinu na svemu u protekloj framaškoj godini, na svakom susretu, svakoj akciji i događaju, svakom osmijehu i lijepoj riječi, na svim milostima koje su nam darovane.

Po završetku klanjanja uzeli smo kratku pauzu da se odmorimo i štogod pojedemo da možemo nastaviti dalje.

Nakon pauze imali smo kratko predavanje fra Petra Krasića koji nas je upoznao s bogatstvom Parka prirode Blidinje i Masne Luke. Ispričao nam je povijest tog mjesta i kako je tekla gradnje te prelijepe crkve.

Poslije predavanja ostatak vremena iskoristili smo za slobodne aktivnosti: šetnju, igre, pjevanje i druženje.

Povratak u autobusu protekao je u framaškoj atmosferi uz dosta pjesme i veselja. Uistinu ispunjeni i radosni vratili smo se u naš Široki Brijeg.

Na koncu, nema se što puno pisati, nego samo “Hvala Ti”!

Marko Sesar

Također pročitajte