Naslovna BratstvaFrama Široki Brijeg Sabor Frame Široki Brijeg

Sabor Frame Široki Brijeg

Hvaljen Isus i Marija!

Za kraj framaške sezone ostalo nam je još jedno veliko okupljanje, a to je Sabor naše Frame koji se održava svako dvije godine po završetku framaške godine kao kruna cijele te godine.

Prvi su na naš Brijeg stigli animatori kako bi pripremili završne stvari za cijeli događaj, a potom su se počeli okupljati i ostali framaši. Sabor smo započeli svetom Misom u našoj crkvi, a predvodio ju je naš duhovni asistent, fra Augustin Čordaš.

Nakon Mise imali smo igru upoznavanja, iako se svi međusobno poznajemo opet smo napravili neku igru za uvod u Sabor. Svatko je na papir trebao napisati svoje podatke i neku karakterističnu uzrečicu ili modni dodatak za sebe, a potom smo izmiješali papire i pogađali o kojoj se osobi radi. Vani je bilo užasno vruće i iscrpljujuće, a da bi mogli nastaviti daljnji program prvo smo ručali.

Poslije ručka imali smo predavanje bratske animatorice, naše bivše framašice, Marije Zelenike. Govorila nam je o svom framaškom putu te kako ona danas živi svoje franjevaštvo. Dotaknula se i teme predbračne čistoće te nam rekla par stvari o vezama mladih i održavanju čistoće.

Nakon predavanja imali smo sastanak po grupama u kojima smo obradili 7 smrtnih grijeha. Po završetku sastanka svaka je grupa morala pripremiti kratki skeč vezan za grijeh koji su obrađivali.

Framaši su uistinu bili domišljati i u kratkom vremenu pripremili su vrlo kvalitetne i duhovite skečeve. Nakon doze prekomjernog smijeh došlo je i vrijeme za novu dozu tjelesne okrepe. Uslijedila je večera nakon koje smo nastavili sa zabavnim programom na našoj Bakamuši. Igrali smo graničara, badmintona, framaške alke i još svakakvih igara, a također imali smo i koverte s imenima framaša gdje je svatko nekome mogao ostaviti neku poruku.

Kada je pala noć došlo je vrijeme za našeg brata Ognja. Svi smo se skupili u krug oko vatre i tako smo se malo smirili te molitvom i pjesmom zahvalili Gospodinu na ovom danu i našem zajedništvu.

Hvaljen budi, Gospodine moj,
po bratu našem Ognju, koji nam tamnu rasvjetljuje noć.
On je lijep i ugodan, silan i jak.

Marko Sesar

Također pročitajte