Naslovna Bratstva Ljetovanje na Šipanu

Ljetovanje na Šipanu

U nedjelju 30. srpnja do petka 4. kolovoza mi framaši iz Drinovaca uputili smo se na otok Šipan koji se nalazi nedaleko od Dubrovnika. Uz duhovnu pratnju fra Josipa Mioča na duhovno rekreacijskom odmoru sudjelovalo je 25 framaša.

Dok se mnogi mladi ljeti odlučuju na tulumarenje, virtualnost i sl. mi smo se odlučili na vrijeme bez mobitela i vrijeme zajedništva. Došli smo osunčati našu dušu molitvama, mislima, razmatranjima koje su se odvijale u crkvi sv. Duha. Kroz sve ove dane imali smo priliku svakom bratu i sestri podariti osmijeh, biti dobro raspoloženi, pridonijeti pozitivnom okružju, težiti za jednostavnošću, ne razdvajati se i razgovarati sa osobama s kojima do sad nismo. Vrijeme nam je brzo prošlo uz kupanje, igre, kartanje i međusobno pripremanje hrane.

Sve ove dane imali smo duhovni program. Dan bi započeli krunicom, jutarnjom molitvom ili svetom Misom. Svatko od nas molio bi djelić krunice, čitao na misi ili u mislima pomno promatrao ljubav Božju. Pjevali smo, radovali se i u tim danima postali živa Crkva. Neobično je bilo vidjeti domaćim stanovnicima i turistima sa svih strana svijeta skupinu mladih ljudi koja uz obalu mora moli krunicu božanskog milosrđa, skupinu mladih koja gazi otokom stopama mira, skupinu mladih koja u večernjim satima raspravlja o boljitku bratstva. U zraku su se vijorili glasići framaša koji neumorno hvale Boga duhovnim pjesmama. Tih dana nad otokom se nadvila kupola naših izrečenih i toliko neizrečenih molitvi. Svakim danom stvarala se sve veća složnost koja nam pridonosi kao temelj novoj framaškoj godini. Duhovno obogaćeni te prepuni lijepih dojmova vratili smo se kućama s obnovljenom duhovnosti koja nam daje snage da ne klonemo ni duhom ni tijelom pred brojnim i čestim izazovima života.

Također pročitajte