Naslovna Bratstva “Mrginji su u glavi” humanitarna predstava u Čerinu

“Mrginji su u glavi” humanitarna predstava u Čerinu

U petak, 15. ožujka 2019. godine s početkom u 20 sati, u prostoriji Pastoralnog centra, župa Čerin održala se humanitarna predstava pod nazivom “Mrginji su u glavi” u izvedbi Kluba kulture “Libuša”; iz Ljubuškog. U organizaciji su sudjelovali Franjevački svjetovni red, Frama i župni ured Čerin. Jedna posebnost koja je vezana za ovu predstavu je ta da se ulaznice nisu naplaćivale novčano, već su ulogu ulaznica imali razni prehrambeni i higijenski proizvodi koji su
skupljani za najpotrebitije.

Ovaj je projekt bio otvoren za sve koji su bili voljni doći te broj nije bio ograničen samo za pripadnike župe. To su svi primili na znanje te se odazvali u zavidnom broju koji je do stropa popunio prostoriju. Svojim dolaskom uspjeli su još više potaknuti glumce da svoju točku izvedu najbolje što mogu, a oni su to i napravili.

U radnji predstave gdje se mladić i djevojka iz dviju obitelji zavađenih oko “mrginja”; zaljube i ne žele zbog te bezazlene svađe odustati jedno od drugoga, glumci su se iskazali do kraja. Obilje humorističnih scena prožetih tradicionalnim hercegovačkim poštapalicama i uobičajene fore naših predaka kod publike su izazvali nebrojene ispade smijeha. Svojim umijećem su, pored pozitivnih strana, uspjeli prikazati kako ljudi ipak prestrogo gledaju na stvari po pitanju svojine. Na kraju su dali do znanja kako zemlja ipak nije jača od ljubavi jedne mladosti koja je, usprkos protivljenjima, uspjela sve prebroditi. Predstava je pružila mnogobrojnim gledateljima pregled jedne priče koja se ponavlja u svim naraštajima naših prostora. Zaista su postigli ono što su htjeli te na amatersku pozornicu donijeli dašak struke i umjerene profesionalnosti. Njihovim nastupom skupljeno je mnogo potrepština koje će razveseliti sve kojima je to najpotrebnije.

Zahvaljujemo se gledateljima koji su maksimalno podržali ovu humanitarnu akciju. Hvala i Klubu kulture “Libuša” na jednom predivnom iskustvu. Nadamo se da će biti još ovakvih suradnji. Mir vam i dobro!

Frama Čerin

Također pročitajte