Naslovna Kolumne NOV ČOVJEK

NOV ČOVJEK

Izađi iz čahure zaljubljenosti i poletnosti i otvori se leptiru ljubavi i zrelosti. Zagrli život i osjeti radost slobode. Tko ti može darovati mir srca ako sve ne dolazi s neba i od neba?

Polako! Čemu žurba? Gdje žuriš? Komu žuriš? Uspori! Diši! Razmisli! Prepusti! Pusti!

Znaš li da si se izgubio onoga dana kada si ljude stavio ispred Boga? Ne ide to tako, prijatelju! Zna se tko i što ide prije. Kod tebe je obratno pa zato toliko nereda i kaosa i drame. Otpusti ono što grčevito držiš – guši te! Jednostavno je! Oporavak slijedi kad pustiš, nemoguć je dok još uvijek držiš ono čemu je otići od tebe. Valjda On zna što je najbolje za tebe! Što si se prepao i bojiš se? Gubitak nekad može biti dobitak! Zapamti to. Koliko je samo velika razlika između životarenja i življenja, između trpljenja i prihvaćanja, između bježanja i suočavanja, znaš li?

Trzni se! Zbog sebe samog.

Kažeš da si zaglavio. Da, i? Još te uvijek godinama vidim na istom mjestu, ne mičeš se, a svjestan si svega. Unesi u svoj život promjenu, osvježenje, novu ljepotu i novi sjaj. Nije loše pustiti ljude da odu, loše ih je zadržavati ako sebe gubiš zbog njih. Niti je loše zalutati, loše je ostati lutati, a znati izlaz. Ne tapkaj u mjestu – kreni! Ne sutra – danas! Jednostavno je! Odluka je jaka stvar, prijatelju moj. Ali snažna odluka je još jača stvar.

Prihvatiš li sebe i radiš li na sebi, mijenjaš li se i rasteš li, imaš što ponuditi ovome svijetu. Sve počinje od tebe i samo od tebe. Ne od drugih!

Onda? Počeli su treninzi i pripreme za ljeto, ne smije se svakakav. A ti? Počinješ li trenirat – pripremat se – za život vječni?

Prigrli život prijatelju! S razlogom si tu. Velike stvari želi i hoće s tobom – ali ne može bez tebe! Ohrabri se i pridruži mu se, odgovori na poziv.

Marija-Zorka Vasilj

Također pročitajte