Naslovna Bratstva Obred obećanja Frame Seonica

Obred obećanja Frame Seonica

DSC_1161

„Rasvijetli tamu moga srca“ – prekrasna molitva svetog Franje koju smo izabrali kao geslo za naš najvažniji događaj. Već toliko puta smo čuli te riječi, ali odabrali smo ih da nas uvijek podsjećaju da Božja svjetlost liječi svu tamu naših srca.
19. listopada na svečanoj svetoj Misi, koju je predvodio fra Slaven Brekalo u koncelebraciji sa ostalim duhovnim asistentima, imali smo obred primanja i obećanja. U naše bratstvo je, potaknuto primjerom svetog Franje, primljeno 15 framaša, 23 ih je obnovilo obećanje, a svoja prva obećanja je dalo 33 framaša, pristajući na život u zajedništvu sa drugim mladim ljudima živeći Evanđelje.

DSC_1097
Nakon obreda imali smo ugodno druženje uz ukusnu zakusku, pjesmu i ples zajedno sa framašima iz drugih bratstava kojima smo zahvalni na dolasku, posebno Frami Široki Brijeg čiji je zbor svojom pjesmom uveličao misno slavlje.
Radost se osjetila na licima svih prisutnih. Nadamo se da će ta radost biti stalno prisutna u našim srcima da budemo ono svijetlo koje će tjerati tamu iz naših života te da ćemo uistinu živjeti ono što smo obećali.
Mir vam i dobro!

Josipa Petrović (Frama Seonica)

Također pročitajte