Naslovna Bratstva Obred obećanja i primanja u Frami Gorica-Sovići

Obred obećanja i primanja u Frami Gorica-Sovići

DSC_0202

Dana 8. ožujka 2015. godine , na Treću korizmenu nedjelju, u crkvi sv. Stjepana Prvomučenika u župi Gorica – Sovići, održan je obred primanja, obnove obećanja i polaganja prvih obećanja u Franjevačkoj mladeži Gorica – Sovići.
Kada su zvona označila početak sv. mise, svjetla su se ugasila, a framaši su s upaljenim svijećama, noseći svoje molitve pred oltar, ušli u crkvu kako bi započeli najsvečaniji čin u svom framaškom životu.
Na samom početku, sve prisutne, pozdravio je fra Nikola Spužević, duhovni asistent Frame Gorica – Sovići. Svečano misno slavlje predvodio je fra Slaven Brekalo, područni duhovni asistent Frame Hercegovina.
Fra Slaven je u propovijedi poručio kako Bog nije trgovac i da se od Njega ništa ne može kupiti. Rekao je da nam Bog sve daje besplatno, a na nama je samo odlučiti hoćemo li prihvatiti Njegove darova ili ne. Istaknuo je važnost prihvaćanja Božjih darova te upozorio kako jedino otvorena ruka može dati, ali isto tako i primiti.
Na koncu sv. Mise, prisutnima se obratio i župnik župe, fra Stipe Marković, koji je zahvalio svima na dolasku i poželio ugodno druženje u župi Gorica – Sovići.
U bratstvo Frame Gorica – Sovići primljeno je 20 framaša, 11 ih je obnovilo svoja obećanja, a devet framaša je prvi put dalo obećanja življenja života po uzoru na sv. Franju. Misno slavlje prekrasnim pjevanjem uljepšali su članovi glazbene sekcije Frame Ružići, a prisutni su bili i framaši iz Međugorja, Drinovaca, Tihaljine, Mostara i Klobuka. Nakon sv. mise framaši su se uputili na zakusku i nastavili druženje u predivnom ambijentu, uz veselje i pjesmu.

DSC_0333 DSC_0092

Tekst i fotografije: www.grude-online.info

Također pročitajte