Naslovna Bratstva Obred obećanja u Frami Posuški Gradac

Obred obećanja u Frami Posuški Gradac

obecanja_u_frami_5

Na prvu korizmenu nedjelju, 22. veljače 2015.godine u crkvi Kraljice mira u Broćancu proslavljeni su obredi obnove obećanja i davanja prvih obećanja framaša iz Posuškog Graca. Nakon određenog razdoblja formiranja svog franjevačkog poziva, 13 prvoobećanika dalo je svoja obećanja življenja Evanđelja u bratstvu franjevačke mladeži, a njih 19 produžilo je tu odluku na godinu dana.
Svetu misu predvodio je fra Slaven Brekalo, područni duhovni asistent Frame, koji se u propovijedi dotaknuo upravo vremena korizme i obraćenja. Kako savladavamo kušnje na koje nailazimo i tko nam daje primjer u svemu tome. Fra Slaven je poručio svim framašima da iskoriste ovo pokorničko vrijeme za svoje vlastito, unutarnje obraćenje.
Svetu misu, svojim predivnim pjevanjem uzveličali su framaši iz Posušja, a sudjelovali su i brojni drugi framaši iz cijele Hercegovine.
Nakon svečanog misnog slavlja, duhovni asistent Posuškog Graca fra Ivan Landeka, st. čestitao je svim obećanicima i njihovim roditeljima, zahvalio se svima koji su na bilo koji način sudjelovali u organizaciji obreda, svim Framama i njihovim duhovnim asistentima na dolasku, osobito FramiPosušje, te sve pozvao na mali domjenak i druženje u framinu dvoranu.

obecanja_u_frami_6 obecanja_u_frami_1a

Ivana Begić (Frama Posuški Gradac)

Također pročitajte